Humaniq projekt 2 milliárd embert csatolna a bankrendszerbe kriptopénz segítségével

A Humaniq projekt célja, hogy a modern pénzügyi szolgáltatásokat eljuttassa azokba az országokba, ahol a pénzügyi infrastruktúra nem elég fejlett a bankoláshoz.

A bank nélküli lakosság aránya még mindig magas világszerte

A fejlődő régióban sokan nem férnek hozzá a pénzintézetek szolgáltatásaihoz

Több, mint 2 milliárd ember a világon nem fér hozzá a hagyományos finanszírozási csatornákhoz. A pénzügyi intézmények az elmaradottabb és fejlődő régiókban nem tudják elérni az embereket. Ezért ezekben az országokban a lakosság rá van szorulva a készpénz használatra.

Ezen felül, a Világbank elemzése szerint több mint 1,5 milliárd ember nem rendelkezett azonosító okmányokkal 2016-ban. Így még ha el is érhető lenne valamilyen pénzügyi intézet ebben a régióban, ezek az emberek akkor sem tudnák okmányok nélkül használni a szolgáltatásokat.

A Humaniq projekt

Mindenki számára könnyen kezelhető alkalmazás

A Humaniq projekt egy blokklánc alapokon nyugvó startup, mely a banki szolgáltatásokkal el nem látott lakossági csoportot célozta meg. Az ügyfeleik elég ha egy kamerával ellátott okostelefonnal és internettel rendelkeznek. Nincs szükségük személyazonosító okmányokra és nem kell bankba sem menniük a szolgáltatások igénybevételéhez.

A felhasználói felület könnyen kezelhető szimbólumokat tartalmaz, így még olvasni tudni sem szükséges a használatához. Arcfelismeréssel azonosítja be a felhasználókat a program, melyet a regisztrációkor biometrikus azonosítás mellett rögzítenek az ügyfelek.

Eddig rendkívül sikeres az elsődleges kriptopénz kibocsátási program

Az ethereum blokklánc alapú projekt az első hét során több mint 3000 bitcoin finanszírozást gyűjtött össze. Azaz összegyűjtött tőke nagyjából a felét már lefedi az első finanszírozási célnak, mely egy tesztüzem lesz Indiában.

Ha az összes remélt forrás összegyűlik, akkor a startup elég tőkével rendelkezik majd, hogy további afrikai és dél-amerikai országokra kiterjesszék a programot.

Az első humanitárius ICO

A startup a projektet az első humanitárius pénzkibocsátásnak hívja, mely azért jött létre, hogy jobbá tegye az emberek életét a szegényebb régiókban. Dwight Sproull, a Humaniq fejlesztője az alábbiakat nyilatkozta egy blog bejegyzésben.

“Jó eredményekben reménykedtünk, de teljesen le vagyunk már most nyűgözve, hogy a Humaniq humanitárius projektje milyen sok embert megmozgatott már eddig is. Együtt jobbá tehetjük a világot.”

A Humaniq ICO április 27-ig tart, addig lehet részt venni az elsődleges kriptopénz kibocsátásban.