HydroMiner, kriptopénz bányászat vízenergiával – interjú a cég alapítójával

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nadine Damblonnal, az osztrák HydroMiner bányászcég alapítójával készített interjút a Bitcoin Bázis csapata.

A HydroMiner egy új osztrák vállalkozás, mely környezetbaráttá szeretné tenni a kriptopénz bányászatot. Vízenergiát felhasználva üzemeltetik ugyanis a bányászfarmokat Ausztria szerte. A cég ősszel sikeres ICO-t folytatott le és hozzávetőleg 75 000 ETH-et gyűjtöttek. Az idén a startup újabb tokent és bányászszerződéseket szeretnének piacra dobni.

A bányászcég jelenéről és jövőjéről beszélgettünk Nadine Damblonnal, a HydroMiner alapítójával és igazgatójával. Nadine a nővérével együtt alapította a HydroMinert 2016-ban. Jelenleg a cég igazgatójaként a statégiai tervezésért, kapcsolatépítésért és fejlesztésért felel. A média diplomával rendelkező ügyvezető 2014 óta foglalkozik kriptopénz bányászattal.

Bitcoin Bazis (BB): Kérlek mutasd be mivel foglalkozik a HydroMiner.

Nadine Damblon (ND): A Hydrominer mögött az az alapötlet áll, hogy környezetbarát vízenergiát használjunk fel a kriptopénz bányászgépek működtetéséhez szükséges elektromosáramhoz. Ezzel fenntarthatóvá tehetjük a jelenleg nagyon energiaigényes folyamatot. A HydroMiner több különböző kriptopénz bányászatához árul szerződéseket.

Helyileg Ausztriában dolgozunk, ahol széleskörben elérhető a vízenergiának köszönhetően az Alpok vonulatának. Magántulajdonban lévő vízerművekkel dolgozunk együtt, és az általuk előállított energiával működtetjük a bányászgépeket és a víz révén egyben hűteni is tudjuk a farmokat. Csak magánerőművekkel dolgozunk együtt, mert így könnyebben, gyorsabban lehet megállapodásokat kötni. Egy sikeres bányászcég működtetéséhez elengedhetetlen, hogy a legújabb hardverekkel tudjunk dolgozni. Éppen ezért sokat dolgoztunk azon, hogy legyen egy megbízható kínai beszállítónk, ahonnan a gépek érkeznek. Emellett pedig van egy kollégánk is Kínában aki kifejezetten a hardver utánpótlás ügyintézésével foglalkozik.

BB: Hogyan kezdődött mindez, hogy indult a HydroMiner?

ND: Még 2014-ben ismertette meg velem a kriptopénz bányászatot az egyik barátom. A bitcoin mögötti libertáriánus ötlet gyorsan felkeltette az érdeklődésem. Szerintem remek ötlet, hogy az emberek maguk rendelkezhetnek a pénz felett központi hatalom nélkül. Otthon, a nővéremmel együtt kezdtünk el bányászni. Idővel azonban kiderült, hogy a bányászgépek futattása a saját lakásunkban igen sok hanggal és melléktermék hővel jár, ezért kerestünk valami alternatívát. Több, mint 3000 vízerőmű van Ausztriában, a legtöbbjük magánkézben van, ezért nyitottak az üzleti megállapodásokra. Felvettük a kapcsolatot több erőművel és partnerséget kötöttünk.

A csapat folyamatosan bővül, vannak fejlesztők a bécsi székhelyünkön és több technikus csapat dolgozik minden vízerőműnél, ahol bányászgépek vannak.

HydroMiner farm a vízerőmű mellett

BB: Milyen termékeket ajánlotok?

ND: Az ügyfeleink szerződéseket vásárolhatnak kriptopénz bányászra. Pontosabban az ősszel kibocsátott ICO token, a H2O váltható be két éves bányász szerződésekre. A választható kriptopénzek között szerepel a bitcoin, az ethereum, az etherum classic és a zcash. ASIC bányászgépekkel és GPU-kal egyaránt bányászunk a HydroMinernél.

BB: Sikeresen zártatok egy ICO-t októberben a HydroMinernél. Megosztanád a tapasztalataid a folyamattal kapcsolatosan?

ND: Egy előértékesítéssel kezdtük az egészet még szeptemberben, ahol 36 perc alatt elfogyott az összes token. Ez mindenképpen felülmúlta a várakozásainkat. Később az októberi token kibocsátás is nagyon sikeresnek bizonyult.

Fontos látni, hogy egy ICO azért sok mindenben különbözik egy kockázati tőke bevonástól. Az ICO mögött, mindig egy egész közösség áll, akiket meg kell győzni a projekt működőképességéről. Bár sokan azt gondolják, az ICO egy egyszerű módja a pénzszerzésnek, valójában azonban ez egy elég bonyolult folyamat. Az osztrák hatóságok végig figyelemmel követték minden egyes lépésünket, nagyon érdekelte őket a forrásgyűjtés folyamata. Több állami bizottság előtt is beszélnünk kellett a folyamatról ugyanis előttünk nem volt tapasztalatuk az ICO-kkal az országban. Fontos lecke volt, hogy legközelebb már a legelején bevonjuk őket a folyamatba.

BB: És most mi a következő lépés az ICO után?

DD: Egy következő ICO! A nagy érdeklődésre való tekintetten egy újabb tokent fogunk kibocsátani H3O néven. A legfőbb különbség a korábbi H2O tokenekhez képest az lesz, hogy a H3O token egyfajta részvényként működnek majd, osztalékot kapnak majd a befektetők a cég teljesítménye alapján. Viszont bányászszerződéseket nem lehet velük közvetlenül vásárolni, ezért lehetőség lesz a H3O tokeneket átváltani H2O tokenre. Februárban indul majd a bányász szerződések értékesítésére szakosodott oldalunk. Emellett pedig szeretnénk egy helyi tőzsdén is megjelenni, hogy a hagyományos befektetői kört is elérjük.

BB: Mindemellett hogyan látod a versenytársakat a piacon?

DD: Ez egy nehéz kérdés, mert a bányászat piacán mindenki inkább takargatni szereti a tevékenységét, ezért nem lehet sokat tudni a versenytársakról. Mi ezt szeretnénk máshogy csinálni, szeretnénk nagyon transzparensen működni. Ezért is ajánlunk fel minden érdeklődő befektetőnek, hogy részt vehet egy vezetett túrán a bányászfarmjainkon. A legutolsó hasonló túra decemberben volt, ami nagyon jól sikerült, egy csomó különböző ember gyűlt össze változó hátterekkel ezért sok érdekes beszélgetésünk volt. Bemutattuk a bányász farmunkat nekik és szívesen megmutatjuk minden érdeklődőnek. Úgy gondolom, hogy ez az átláthatóság és a környezet barát energiafelhasználás különböztet meg minket a piac többi szereplőjétől.

A Hydrominer közösségi felületei:

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCShin7YZThLt_dZte5zGEpQ

Facebook: https://www.facebook.com/hydrominer/

Twitter: https://twitter.com/hydro_miner?lang=hu

Telegram: https://t.me/Hydrominer

Reddit: https://www.reddit.com/r/hydrominer/

Bct: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2168580.0

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.