Az IBM egy a Stellar blokkláncán futó stabilcoint támogat


A Reuters értesülése alapján az IBM egy a Stellar blokkláncán futó stabilcoint támogat amelynek az árfolyama az amerikai dollárhoz van rögzítve.

Az új kriptopénzt Stronghold USD névre keresztelték a készítő fintech startup cég, a Stronghold után. A tokent tegnap bocsátották ki és paritáson, azaz 1:1 értéken van rögzítve az amerikai dollárhoz. Az első olyan stabilcoin, ami a Stellar hálózatát használja.

Miért futnak az IBM tranzakciók a Stellar blokkláncán?

Az IBM már 2017 óta használja a Stellar blokkláncát nemzetközi utalásokra, de csak most kezdte meg a stabilcoin tesztelését. Jesse Lund, az IBM blokklánc technológiai alelnöke a következőket nyilatkozta a Reutersnek:

“Az IBM az általunk kifejlesztett üzleti hálózatokon fog felhasználási területeket keresni mint token felhasználó. Azt látjuk, hogy ez az út, a pénzügyi elszámolások általunk fejlesztett tranzakciós üzleti hálózatokba integrálására.”

A Fortune magazinnak adott interjújában Bridget van Kralingen, az IBM globális iparágakért, platformokért és blokkláncokért felelő alelnöke elmondta, hogy az új projekt “óriási lehetőséget” jelent arra, hogy racionalizálják a meglévő nemzetközi blokklánc fizetési erőfeszítéseiket.

Van Kralingen elmondása szerint, az IBM pillanatnyilag a különböző fiat pénzek kriptopénzre váltásához a Stellar natív tokenjét, a lumenset (XLM) használja. Ez viszont duplán kiteszi a rendszert a napi árfolyam ingadozásoknak és a váltási díjakat is duplán kell megfizetniük.

Van Kralingen hozzátette még, elképelhetőnek tart más nemzeti fizetőeszközökhöz rögzített stabilcoinokat is, amik ugyanolyan értékkel rendelkeznének mint az USA dollár az IBM blokklánc integráció során.

Emellett az IBM a tegnapi napon jelentette be, hogy partnerséget kötött a Columbia Egyetemmel egy közös kutatóközpont felállítása céljából, ami ösztöndíjas helyeket és kutatási lehetőséget kínál az IBM-nél a hallgatóknak.

A stabilcoinok közben egyre fontosabb részét képezik a kripto és blokklánc ökoszisztémának. Az iparág vezető személyiségei, mint például a Circle alapítója, Jeremy Allaire a dublini MoneyConf konferencián kijelentette, a stabilcoinok integrált részét fogják képezni a “tokenizált globális gazdaságnak”.

A Circle tavasszal zárta legújabb stabilcoin fejlesztésre meghirdetett befektetési körét 110 millió dollár friss tőkét összegyűjtve. A befektető partnerek közt volt a hardvergyártó Bitmain is.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!


Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.