Így változhat a bitcoin árfolyama, miután 128 millió dollár értékű BTC került a kriptotőzsdékre

Annak ellenére, hogy az elmúlt napokban 5000 BTC került a tőzsdékre, az érme egyelőre elkerülte a szeptemberi előrejelzéseket és stabil maradt az árfolyama.

Szeptember 6. és 7. között több mint 128 millió dollárnyi bitcoin áramlott a kriptotőzsdékre, derült ki a Glassnode adataiból. A platform szerint a tőzsdéken lévő bitcoin egyenlegek nőttek az elmúlt két napban, szeptember 6-án a bitcoin egyenlegek összértéke 2 304 401 BTC volt, ez a szám pedig mostanra 2 308 388-ra nőtt.

És bár hatalmas mennyiségű bitcoin került a tőzsdékre, a kriptovaluta árfolyama stabil maradt, sőt, csütörtökön 26 ezer dollár fölé emelkedett, ami 1,19%-kal növelte a BTC piaci kapitalizációját. Ennek ellenére az árfolyamnövekedés valószínűleg csak ideiglenes volt, mivel azóta már vissza is esett az elmúlt napokban megszokott 25 800 dolláros szintre.

Ismét csökkenhet a bitcoin árfolyama

A bitcoin egyelőre jobb augusztust tudhat maga mögött, mint szeptembert, Gracy Chen, a Bitget ügyvezető igazgatója szerint pedig ez valószínűleg így is fog maradni.

Chen szerint a BTC szeptemberi árfolyama számos tényezőtől, így például a Federal Reserve kamatdöntésétől is függ. Megjegyezte, hogy kamatcsökkentésre kerülhet sor, mivel a Fed elkötelezettnek tűnik a kamatláb 2%-ra való csökkentése mellett. A Bitget ügyvezető igazgatója azt is hozzátette, hogy az árfolyam stagnálása miatt várhatóan kevesebben fognak BTC-t venni, emiatt pedig arra számít, hogy a bitcoin 24 800 dollárig csökkenhet, de utána ismét jöhet a fellendülés:

“Szeptemberben, hacsak nincsenek jelentős negatív tényezők a piacon, az előrejelzések szerint a kereskedési lendület csökkenése miatt a BTC ismét elérheti a korábbi 24 800 dolláros mélypontját. Ezt követően fellendülés várható, a 27 500, 28 000 és 29 000 dolláros szintek lesznek azok, amelyeket figyelni kell.”