A Federal Reserve korábbi elnöke szerint a Bitcoin az új arany

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Federal Reserve volt elnöke, Kevin Warsh régebben szkeptikus volt a Bitcoinnal szemben. De mára már szertefoszlottak a kételyei és beállt a Bitcoint támogatók táborába. Szerinte a Bitcoin az új arany.

Változnak az idők, a Bitcoin az új arany

A Federal Reserve korábbi vezetője egykor még a szkeptikusok közé tartozott, ha Bitcoinról volt szó. Azonban úgy tűnik, hogy mostanra megváltozott a helyzet és már támogatja a Bitcoint. Andrew Ross Sorkin, a CNBC Squawk Box című műsorának vezetője épp interjút készített Warsh-sal, amikor a volt elnök a Bitcoinnal kapcsolatban többször is pozitívan nyilatkozott. Warsh úgy fogalmazott, hogy “a Bitcoinnak van értelme a portfólió részeként a mostani környezetben, ahol Paul Volcker óta az egyik legkomolyabb alapelvi változás megy végbe a monetáris politikában. Ez egy nagy váltás, amelyet jelenleg Powell Federal Reserve elnöksége alatt látunk.”

Itt a váltás alatt tulajdonképpen arra gondol Warsh, hogy a Federal Reserve-nek a modern monetáris elmélethez való hozzáállása nagymértékben megváltozott az utóbbi időszakban. A modern monetáris elmélet szerint a saját pénznemmel rendelkező országok annyit költhetnek, amennyit csak akarnak. Jóval többet, mint amennyi alapból a rendelkezésükre állna, mivel a jegybankok pénznyomtatással biztosítani tudják a szükséges forrásokat.

Az ehhez az elmélethez való közeledés és a múlt tavasszal tapasztalt pénzelőteremtési törekvések végül a kriptovaluta piacokra, így a Bitcoinra is ösztönzőleg hatottak. A Bitcoin árfolyama az utóbbi időben nagyon sokat emelkedett, folyamatosan dőlnek meg a történelmi csúcsok. Ma már a 39 ezer dolláros értéket is átlépte. Ez a fellendülés Warsh szerint úgy is jellemezhető, hogy a Bitcoin arannyá vált.

Ha a Bitcoin nem létezne, akkor most az arany még jobban erőre kapna. De úgy gondolom, hogy ha 40 év alatti vagy, akkor neked a Bitcoin az új arany.

A volt Federal Reserve elnök 2018-ban egyébként már írt egy cikket a témával kapcsolatban a Wall Street Journal számára. Ebben az írásban elismerte, hogy míg korábban szkeptikus volt a Bitcoinnal, mint fizetési móddal szemben, mégis elképzelhetőnek tartja, hogy olyan fenntartható értéktárolásra szolgáló eszközzé váljon, mint az arany.

Kapcsolódó:

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.