Ilyen amikor visszaüt a karma: feltörték egy hacker számláját

Visszanyalt a fagyi. A közismert, Pink Drainer – egy kriptotárcákat leürítő hacker csoport tárcáját fosztották ki. 

Átverés áldozata lett a csaló

A csalók is lehetnek átverés áldozatai. A hírhedt kriptotárcákat leürítő hacker csoport éppen most vesztett el 10 ETH-ot – mert leürítették a tárcáját. A kár több, mint 10 millió forintban átszámolva.

A Pink Drainer egy hírhedt pénztárca-lecsapoló hacker csoport. Látszólag most megetették velük a saját főztjüket, miután egy címmérgezési hacker támadás áldozata lett a tárcájuk.

A MistTrack kriptovaluta elemzési platform jelentette az esetet egy X-en írt bejegyzésében, amiben felhívta fel a figyelmet a hacker támadás részleteire. Itt írták, hogy a hackercsoport 10 Ethert ETH Price ETH Price veszített el a csalás miatt. Ennek értéke körülbelül 30 000 dollár volt június végén, amikor egy hamis tárca címre utalták át a kriptovalutát.

A részleteket kifejtve a MistTrack elmondta, hogy egy címmérgezéses csalásról van szó. Ekkor a támadó kis mennyiségű kriptovalutát küld egy hasonló címmel rendelkező tárcából a célpont egyik szokásos pénztárcájába, abban a reményben, hogy be tudja csapni a célpontot, azzal, hogy az  véletlenül pénzt küldjön a nem megfelelő pénztárcába.

„A csalóknak vannak olyan robotjai, amelyek kifejezetten új tranzakciós címeket keresnek. Bár magát a kriptovaluta tárcát nem tudják feltörni, tudnak olyan címet generálni, amely az első és az utolsó néhány karakterben hasonlít a használt címhez” – mondta a MistTrack.

Ekkor tehát a csaló abban bízik, hogy az áldozat majd ezt a mérgezett címet másolja be az eredeti cím helyett, amikor a következő tranzakcióra kerül sor.

Ebben az esetben a támadók a Pink Drainer korábbi pénztárcájával csaknem azonos azonosítót tartalmazó tárcacímről küldtek pénzt. Ez pedig sikeresen rávette a Pink Drainert, hogy véletlenül összesen 10 ETH-t küldjön a hamis címre.

A valódi pénztárca címe és a hamis pénztárca címe itt látható:

Pink Drainer hacker támadás áldozata lettForrás: MistTrack

A Dune Analytics adatai szerint a Pink Drainer összesen 85,3 millió dollárt lopott el 2023 júliusától kezdődően.

Noha a Pink Drainer állítólag májusban bejelentette, hogy leállította működését, számos egyéb leürítő eszköz létezik. Ezek közé tartozik az Angel Drainer, a Pussy Drainer és a Venom Drainer, amelyek segítenek a hackereknek a kriptoeszközök ellopásában.