Ilyen az, amikor önhibádon kívül lenyúlják a pénzed, de a bank nem fizet

Egy atlantai család szerint több ezer dollár tűnt el a Wells Fargo-nál vezetett számlájukról – a bankóriás azonban nem hajlandó visszatéríteni az összeget.

A Pischke család körülbelül 14 ezer dollárt veszített, miután riasztást kaptak a Wells Fargo-tól arról, hogy a számlájuk gyanús tevékenységet mutat – számolt be az ABC-hez tartozó WSB-TV híradó.

A számla tranzakciótörténetéből kiderül, hogy három átutalás történt egy Mercedez Benz Financial Services számlára, ami arra utal, hogy valaki egy feltűnő autót vásárolt.

A család azt állítja, hogy nincs a tulajdonukban ilyen jármű, és hogy ők nem engedélyezték a pénzfelvételeket.

A Wells Fargo azonban másképp látja az ügyet.

Amint az a Wells Fargo Pischke-éknek küldött levelében áll:

„Megállapítást nyert, hogy a tranzakciókat Ön vagy az Ön által felhatalmazott személy engedélyezte. A követelését lezártuk”.

Minthogy nem tettek le a pénzük visszaszerzéséről, Pischkesék feljelentést tettek az ügyben, az ezzel kapcsolatos dokumentumokat elküldték a Wells Fargo-nak, s a Mercedes céggel is kapcsolatba léptek. Pischkesék szerint a bank a hivatalos eljárás elindítása ellenére sem hajlandó megtéríteni az elvesztett pénzt.

„A bank a megkeresésünk után ezt válaszolta: »A feljelentés nem változtat a tényen, hogy az Ön felesége hajtotta végre a tranzakciókat. 

Én már 42 éve élek együtt a feleségemmel. Tudnék róla, ha ilyesmit tenne. Ráadásul a nejemnek azóta sincs Mercedese a garázsban vagy bárhol máshol”.

A WSB-TV megkereste a Wells Fargo-t, hogy megismerje a történet másik oldalát is. A Wells Fargo közleményében azt állítja, hogy kitart a döntés mellett, miszerint nem kártalanítja Pischke-éket.

„Bár adatvédelmi és titoktartási okokból nem beszélhetünk az ügyfél helyzetének részleteiről, megerősíthetjük, hogy alaposan utánajártunk az ügynek, és a bizonyítékok alátámasztják a döntésünket”.