India engedélyezheti a tokenek használatát a metrókártyák és repülőjegyek vásárlásakor

Egy friss jelentés szerint India saját tokenek kibocsátását tervezi az országban annak ellenére, hogy a helyi bankok el vannak tiltva a kriptovaluta tranzakciók feldolgozásától.

Egy kormányközi bizottság lett megbízva a kriptovaluta szabályozási menetrend felállítására  és a tokenek közszférabeli alkalmazhatóságának vizsgálatára, jelentette a DNA India híroldal.

A bizottság elsősorban a saját kibocsátású blokklánc-alapú kriptovaluták felhasználhatóságát vizsgálja, melyek a pénz tokenizált formáját reprezentálnák, sem mint közvetlen pénzhelyettesítő eszközként funkcionálnának. A fő felhasználási területet a bizottság a metrókártyák felváltásánál látja.

A jelentés egy magas rangú pénzügyminisztériumi szakemberre hivatkozik:

A bizottság vizsgálja hogyan tudnák felváltani a tokenek az okos kártyákat a közszférában. Ezzel egy időben a magánszférában hűségprogramra és törzsutas pontokra lenne korlátozva a felhasználási területük anélkül, hogy azokat pénzre lehetne váltani.

Az Inter-Ministerial Committee (IMC) nevű bizottságot még a pénzügyminisztérium hozta létre 2017-ben és a munkában részt vevő miniszteri osztályok között van az indiai adóhatóság, a Department of Economic Affairs (DoEA), a központi bank és India legnagyobb bankja, a State Bank of India.

A bizottság feladata az indiai kriptovalutákra vonatkozó jogi keret megalkotása előtt a kriptovaluták helyi és nemzetközi státuszának vizsgálata, különböző országok által elfogadott szabályozási és jogi keretrendszer tanulmányozása, valamint a kriptovaluták, mint pénzmosási eszközök vizsgálata.

A bizottság meglehetősen későn kezdte meg működését, jóval azután, hogy az központi bank 2018 áprilisában megtiltotta minden, az ország területén tevékenykedő pénzügyi intézménynek a kriptovállalkozások tranzakcióinak feldolgozását.

“Ez egy kényes kérdés egy olyan technológiáról, ami folyamatosan változik. Ezért tart ilyen sokáig,” magyarázta Subash Chandra Garg, DoEA titkár a DNA India híroldalnak annak ellenére, hogy júniusban egy interjú során a bizottsági tag kiemelte “képesek lesznek [a kripto szabályozást] július első két hetére összerakni.”

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!