Az ING holland bankóriás kriptovaluta letétkezelési projekten dolgozik

Egy jelentés szerint a holland ING bank egy új, digitális eszközök letétkezeléséhez köthető projekten dolgozik.

A Reuters az ügyben érintettekre hivatkozva azt írta, hogy a bank kriptovaluta letétkezelési projektje még gyerekcipőben jár és egy olyan nagy fejlesztési program részét képezi, mely keretében a blokklánc technológia adta lehetőségeket akarja az intézmény kiaknázni és az ügyfeleknek megfelelő segítséget nyújtani a kriptovaluták piacán.

Az ING óriási lehetőségeket lát a digitális eszközökben, mind az eszközfedezetű, mind pedig a natív biztonsági tokenekben.”

Az olyan ismert bankok mint az ING, amelyek a kriptovaluták megismerésére fókuszálnak, felhívhatják a pénzügyi intézetek figyelmét és akár a kriptotérbe való belépésre is ösztönözhetik a kisebb kereskedelmi bankokat. Egy ilyen jellegű lépés akár egy láncreakciót is elindíthatna a pénzügyi szektorban. Az ING a legnagyobb bank Hollandiában, melynek teljes eszközállománya több, mint 980 milliárd dollár.

A Visa által támogatott solarisBank is belép a kriptovaluta letétkezelői piacra, nyilatkozta a cég. A lépés egy olyan törvényjavaslat következménye, mely lehetővé teszi az Európai Unió bankjai számára, hogy bitcoint vásárolhassanak, tárolhassanak és értékesíthessenek. Az EU negyedik pénzmosási irányelve előírja ugyanis, hogy a bankok 2020-tól bitcoin letétkezeléssel foglalkozhatnak. A biztos alapokon nyugvó pénzügyi intézmények számára ez egy új üzleti lehetőséget kínál. A bankok ezzel azon ügyfeleknek segíthetnek eligazodni a kriptovaluták világában, akik számára továbbra is kihívást jelent a kriptovaluták vásárlása és tárolása. Ezzel növelik a kriptovaluta tulajdonosok számát és befolyásolják a kriptoipar növekedését.