Ingatlan újrafinanszírozás bitcoinnal? Most már lehetséges

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hazánkban talán leginkább az ügyvédi letéthez hasonlítható az angolszász országokban elterjedt escrow. Ez egy olyan szerződéses megegyezés, amelyben egy harmadik fél folyósít vagy éppen fogad pénzt esetleg mást. De csak akkor, ha a másik két fél által meghatározott feltételek teljesülnek. Tehát ha van egy escrow-számlánk, akkor az ott lekötött pénzt csak egy meghatározott célra használhatjuk fel. Most bejelentést tett az Egyesült Államokban található Kalifornia állam egyik legnagyobb escrow cége, a Glen Oaks Escrow. Mostantól már elérhető náluk az első ingatlan újrafinanszírozás konstrukció egy bitcoinnal megtámogatott kölcsön segítségével.

Ingatlan újrafinanszírozás bitcoin segítségével

A július 28-án közzétett közleményben azt is hangsúlyozták, hogy a BTC már eddig sem volt ismeretlen számukra, hiszen számos ingatlanpiaci műveletnél használták fizetési formaként. A Glen Oaks Escrownál már 2018 óta lehet bitcoinnal fizetni és vezérigazgatójuk szerint a használat gyakorisága azt mutatja, hogy a kriptovalutának tényleg van jövője és valós használati lehetősége. És azt is hangsúlyozták, hogy sok esetben a kölcsönt nyújtó is BTC-t használ, tehát szerintük a technológia egyre inkább elfogadottá válik. Ezzel párhuzamosan pedig nem csak a bitcoin, de más kriptovaluták, például a dogecoin is egyre népszerűbb lesz az ingatlanpiaci tranzakcióknál. Nemrégiben egy amerikai ingatlaneladó 10%-os kedvezményt kínált azon vásárlónak, aki DOGE coinnal fizetné ki a vételárat.

A 389 ezer dollárra taksált házért a tulajdonos hét különböző kriptovalutát fogad el. De a Dogecoin az egyetlen, amire 10%-os kedvezményt biztosít a vételárból. Ez pedig 38900 dollár, tehát tekintélyes összeg. Bár a vételár így is elég húzós összeg marad, majdnem 1,8 millió DOGE coint kell küldeni az eladó címére a ház megvásárlásához. A valaha volt első, BTC-ben történt ingatlanvásárlás egyébiránt még 2017-ben történt Texasban. A fenti két hír is azt mutatja, hogy a huzamosabb ideje tartó árkorrekció ellenére a BTC iránti bizalom nem ingott meg és egyre több cég és magánszemély is használja a kriptokat a tranzakciók végrehajtása során. És már a magyarok számára is megnyílt ez a lehetőség, például thaiföldi befektetési ingatlanok kapcsán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.