Új átverés terjed! Ingyen bitcoint kínál egy alkalmazás

Egy új alkalmazás azzal kezdett el momentumot gyűjteni, hogy 45 dollár értékű ingyen bitcoint (BTC) kínál naponta (!) a felhasználóknak. Átverés!

A Bitcoin Collector nevű oldal úgy hirdeti magát, ami egy személyre szabott URL link megosztásával 3 ethert (ETH) fizet (körülbelül 220 000 HUF) minden 1000. embernek, aki rákattint.

Egy biztonsági szakértő ugyanakkor azt állítja, akit a Twitteren csak Frost becenéven ismernek, hogy az alkalmazás megpróbálja ellopni a belépési kódokat és a felhasználók pénzét.

Az alkalmazás letöltése után a háttérben egy malware indul, ami arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy titkosította az összes eszközön található fájlt, amit “egyetlen rendszergazda sem tud feltörni anélkül, hogy ne ismerné a jelszót.”

>>>Webtárhely, dedikált VPS szerverek Bitcoinért Izlandon

A napokban az átverés egy trójai vírussá fejlődött amivel potenciálisan a csalók képesek kriptopénz tárcákat, fájlokat és belépési adatokat is ellopni úgy, hogy képernyőképet készítenek és átfésülik a böngészési történetet az áldozat tudomása nélkül.

A kriptopénz piacok hemzsegnek a kártékony malware szoftverektől, melyek elsősorban a tapasztalatlan kezdőkre vadásznak. A múlt héten például az elemzők egy olyan alkalmazást találtak a Google áruházban, ami a Trezor hardvertárcát imitálta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.