Ingyen bitcoin jár az iskolakezdéshez a ’BEN’ jóvoltából

A ’BEN’ (Blockchain Education Network, Blokklánc Oktatási Hálózat) jóvoltából idén szeptemberben ingyen bitcoin jár az iskolakezdéshez az USA-ban és Kanadában.

Hamarosan újra kezdődik az iskolaszezon, a BEN pedig éppen ezt kívánja kihasználni, hogy az Airdrop nevű programjában való részvételre ösztönözze a diákokat. A Bitcoin Airdrop mostanra egy visszatérő eseménnyé vált, amelyet mindig az őszi félévben rendeznek meg.

A BTC.com-mal együttműködésben elindított „Vissza Az Iskolába Blokklánc Kezdeményezés” keretében tucatnyi észak-amerikai egyetem diákjai részesülhetnek az ingyen bitcoinokban.

Az egyetem, ahol már évek óta ingyen bitcoin jár az iskolakezdéshez

Az ötlet az MIT Bitcoin Club-tól származik, akik 2014-ben fél millió dollárt gyűjtöttek össze erre a célra. Minden résztvevő diák 100 dollár értékű bitcoint kapott. Kanadában a McGill kriptovalutával foglalkozó klubja folytatta a tradíciót 2015-ben.

Dean Masley, a BEN ügyvezető igazgatója így magyarázta a kezdeményezést:

„Mi úgy gondoljuk, hogy a blokklánc és bitcoin mögött rejlő bonyolult fogalmak megértésének legegyszerűbb módja az első kézből való megtapasztalás. A pénztárca letöltésének és az első fizetési kérelem elküldésének az élménye teljesen más, mint a hagyományos pénzügy. Úgy a legegyszerűbb ezt megérteni, ha egy barát megmutatja a platform használatát. Épp ezért a blokklánc klubokba való belépés feltétele, hogy közösen nyitnak egy pénztárcát az új taggal. Ezzel teszik meg az első valódi lépéseket a bitcoin és blokklánc világában.”

Több észak-amerikai egyetem csatlakozott már a Ingyen bitcoin jár az iskolakezdéshez ahogy ingyen pizza is kezdeményezéshez, a teljes lista megtekinthető itt.

A szervezők abban bíznak, hogy a kezdeményezés lavinahatást indít el az egyetemi diákok között, amihez az Airdrop nagy segítséget nyújthat. Hiszen úgy lehet a legkönnyebben megérteni, „milyen egyszerű akár egy pizzáért vagy hamburgerért bitcoinnal fizetni, ha egy barát megmutatja nekünk”!

Azáltal, hogy összekötik az iskolakezdést a bitcoinnal, egyfajta mozgalmat hoznak létre, amely során a technológia megismerésére is sokkal nyitottabbak a diákok. Az oktató jellegű előadások mélyebb megértésére pedig kiváló lehetőséget nyújt az, hogy egy kis ingyen bitcoin jár az iskolakezdéshez.

Bízzunk benne, hogy ez a remek kezdeményezéssel hamarosan európai, de még inkább a magyar egyetemeken is találkozhatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük