Ingyenes állampolgársági NFT a Satoshi-szigeten: a tokenek már pörögnek az NFT piactereken

Napsütés, tengerpart, megújuló energia, 100% nyugalom, kriptó. Mondjatok jobbat. A Satoshi-sziget a világ kripto fővárosává készül válni, amely kripto szakemberek és rajongók ezreit hivatott összehozni világszerte. Ahhoz, hogy földet vásárolj a sziget területén illetve belépj a szigetre, szigorúan szükséges egy állampolgársági NFT-vel rendelkezned. A másodlagos NFT piactereken már megkezdődött az ilyen tokenek értékesítése.

Több éves előkészítés után, a térség miniszterelnöke és pénzügyminisztere zöld utat adott, és a Satoshi-sziget minden engedélyt megkapott arra, hogy valódi kriptogazdasággá és blokklánc alapú demokráciává fejlődjön.

A sziget hivatalos Twitter oldalán olvashatjuk, hogy az ingyenes állampolgársági NFT mintelés hatalmas sikert aratott. Az első NFT 4 ETH-ért kelt el, a 21 000. darab pedig 50 ETH-re van árazva.

Miért éppen erre a szigetre esett a választás?

A jövendőbeli kriptoparadicsom a Fidzsi-szigetek és Ausztrália között fekvő Vanuatu szigetvilágában található. A sziget eredeti elnevezése Lataro Island.

Satoshi-sziget Anthony Welch ingatlanfejlesztő és élettársa, Theresa immár tíz éve laknak a szigeten. Welch elmondta: “A csapat egy ideje már dolgozott azon, hogy helyszínt találjon. A kulcskérdés az volt, hogy olyan kormányt találjunk, amely engedélyezi egy kriptotranzakciókon alapuló társadalom létezését. A világ legtöbb országa adót akar beszedni. Ezért nem akarnak kriptotranzakciókat, mert nem tudják ellenőrizni, hogy mi történik. Vanuatun nincs semmiféle jövedelemadó.”

Bár a sziget területe nagyrészt érintetlen esőerdő, a terv az, hogy fenntartható intelligens várossá alakítják, lakásokkal és irodákkal.

Satoshi-sziget

A szkeptikusoknak

Sokan csak átverésként, utópisztikus elképzelésként tekintenek a Satoshi-szigetre. Vannak akik azt sem hiszik el, hogy a sziget egyáltalán létezik. Végtére is, meg lehet érteni, hiszen egy ilyen innovatív és újszerű megoldás elsőre tényleg hihetetlennek tűnhet. Azonban a kételyek eloszlatására megfelelő lehet ez a januárban megjelent cikk, amely bizonyítja a sziget és a modulok létezését, a munkálatok állapotát és a koncepció valóra váltásának folyamatát.

 

A sziget különleges építészeti stílusa

A sziget építészetének tervezése is speciális módon zajlott. A mérnökök olyan modulok létrehozásánál döntöttek, amelyeket különféle módon lehet pozicionálni, ezzel hihetetlen egyedi és modern külsőt varázsolva az épületeknek, és egyben a szigetnek.

Satoshi-sziget

A csapat egyik kitűzött célja, hogy a szigeten lévő hatalmas park közepén elhelyezzenek egy Bitcoin logót, amely a Dubai Pálma-szigethez hasonlóan az űrből is látható lenne.

Satoshi-sziget

Állampolgárság szerzése a szigeten

A Satoshi-sziget hamarosan egy működő közösség lehet, köszönhetően a jelenleg mintelés alatt álló NFT-knek. Az NFT állampolgárságokat már most is vásárolják és értékesítik a másodlagos NFT piactereken. A tokenek határozottan rendelkeznek néhány érdekes előnnyel.

A Satoshi Island szabályai szerint: “Csak 21 000 Satoshi Island állampolgár lehet, így az azzá válás kétségtelenül izgalmas a kriptoközösség számára.” De a Satoshi-sziget álllampolgárságával való hencegésen kívül a token más hasznossággal is bír. Mindazoknak, akik szeretnék meglátogatni a szigetet vagy ott élni, valamint azoknak, akik hozzáférést szeretnének kapni az exkluzív Satoshi-sziget szoftverekhez, eseményekhez, a kizárólag állampolgároknak szóló staking poolokhoz és egyéb lehetőségekhez, szükségük van egy NFT állampolgárságra. Az NFT-k hozzáférést biztosítanak a közelgő Satoshi Island metaverzumhoz is.

Jelenleg az állampolgársági NFT-k a fehérlistán szereplők számára elérhetőek. A különböző ingatlantípusokat képviselő NFT-k meglehetősen jól fogytak. Néhányat még az OpenSea piacterén is eladásra kínáltak.

Mi történik ha elfogynak az NFT-k?

A Satoshi Island dokumentumai szerint: “Összesen 21 000 állampolgátsági NFT van a gyűjteményben, és összesen 18 000 van a fehérlistán. A fennmaradó 3000 NFT-t a DAO tartja, és vagy támogatásban részesülő projekteknek adja, vagy elérhetővé teszi a közösség számára a jövőbeli minteléseken keresztül.”

Amikor Denis Troyakot, a logisztikai csapat és operatív fejlesztések vezetőjét arról kérdezték, hogy bővítik-e majd az állampolgársági NFT-k számát, határozottan mondta: “Soha.” Hozzátette azonban, hogy elképzelhető, hogy a lakosok úgy döntenek, hogy például pár napos látogatásra jogosító NFT-ket is létrehoznak, ez már a jövő kérdése.

Az állampolgárságot szimbolizáló NFT-k a szigetről készült valódi fotókkal vannak ellátva:

Satoshi-sziget

Bizonyára mindenkinek szemet szúrt a bűvös 21-es számhoz való visszatérés. 21 000 NFT, 2 100 blokknyi föld. Nos, a csapat úgy döntött, még ennél is tovább megy, és lerója tiszteletét a Bitcoin száma előtt. Az 1., a 21. a 210. és csak, hogy legyen kerek egész, az 1000. állampolgársági NFT-ket egy fokkal különlegesebbre tervezték a többinél. Ezek a tokenek fényképek helyett fémpecséttel vannak ellátva.

Satoshi-sziget

Az állampolgárság ára

Az állampolgársági NFT ingyenes, az állampolgárság 130 000 dollárba kerül.

“Fontos megjegyezni, hogy a Satoshi-szigeti állampolgársági NFT nem azonos a Vanuatu-állampolgársággal. Vanuatunak azonban van egy elismert, befektetés útján történő állampolgársági programja a második útlevélre vágyók számára”– magyarázza a Sziget csapata. A Vanuatui Köztársaság külön állampolgársági kérelmezési eljárást kínál a befektetési útvonalon keresztül, amely egy kérelmező esetében legalább 130 000 USD-ba kerül.

Denis Troyak becslései szerint a Satoshi-sziget a  jövő év első negyedévében már számíthat lakosokra.