Ingyenes blockchain tanfolyamokat szervez Budapesten az Open Blockchain Workshop Series

Számos tanfolyam és előadássorozat indult el az utóbbi években kriptopénz témakörben, viszont a legtöbb blockchain témájú esemény nem a technológiát, az izgalmas kriptográfiát helyezte górcső alá, hanem többnyire csupán befektetési lehetőségeket és a gyors meggazdagodást látott ezekben az új forradalmi technológiákban.

Az Open Blockchain szervezői azonban más célközönséget szeretnének megszólítani: azokat, akik tudományos igényességű, mégis közérthető, előismeretet nem igénylő előadások során valóban meg akarják érteni a blockchain technológia és ezen alapuló eszközök komplexitását, szépségét és mélységét.

A lelkes budapesti tech-közösség ösztönzésére tehát elindult egy mindenki számára elérhető, ingyenes, angol nyelvű workshop sorozat, amelynek célja, hogy érthetően mutassa be azon technológiákat és kriptográfiai eszközöket melyek lehetővé teszik mindazon kriptopénzeket, melyeket mindannyian használunk és szeretünk.

Az Open Blockchain célja, hogy ezeken az alkalmakon ne csak elméleti tudást kapjanak a résztvevők, hanem a technológia által nyújtott lehetőségeket a gyakorlatban is kipróbálhassák. Havonta 1 alkalommal, szombatonként kerülnek megrendezésre az események. Délelőttönként elméleti előadásokra kerül sor meghívott előadók által, akik maguk is jártasak a kriptopénzek világában: PhD hallgatók, kutatók, lelkes cypherpunkok, smart contract fejlesztők. Délutánonként pedig a korábban megszerzett ismeretek elmélyítése zajlik játékos, többnyire programozói feladatok útján.

Az első eseményre Február 9-én került sor, amelyre különösen nagy érdeklődés mutatkozott, több mint 40 résztvevővel az elméleti szekción, akik közül körülbelül 20-an maradtak a technikai szekciókra is. A blockchain és az Ethereum rendszer bemutatását követően több gyakorlati feladat között okos szerződésekkel menedzselt kő-papír-olló játékban mérhették össze tudásukat a résztvevők!

Pillanatképek az előző workshopról | Forrás: Open Blockchain Workshop Series

Következő alkalomra március 9-én kerül sor, ahol délelőtt a Solidity nyelv és a bugos smart contractok világába kalauzolja el a hallgatókat Seres István András ELTE-s kriptográfus PhD hallgató. A délután során az egybegyűltek pedig kisebb csoportokra osztódnak, és egy belső programozói versenyre kerül sor, melynek célja, hogy a csapatok a rendelkezésre álló 2 óra alatt minél több smart contractot tudjanak feltörni és kifosztani, kihasználva azon sérülékenységeket, melyeket a délelőtt folyamán megtanultak.

Az Open Blockchain szervezői hisznek abban, hogy ezen alkalmak hasznosak lehetnek diákoknak, fejlesztőknek, programozóknak, érdeklődőknek egyaránt, hiszen az a tudás, amit workshopjainkon elsajátíthatnak később az informatika más területein is kamatoztathatják, nem csak a peer-to-peer vagy elosztott rendszerek világában. Végül, de nem utolsó sorban az út során még új barátokra is szert tehetnek.

Meetuphttps://www.meetup.com/en-AU/Open-Blockchain-Workshop-Series/
Facebook: https://www.facebook.com/openblockchainseries
Web: https://obws.io/
Helyszín::