Integrálták a Ripple blokkláncát a kolumbiai ingatlannyilvántartásba

Nagyon sokszor volt arról már szó, hogy a blokkláncok milyen hihetetlen lehetőségeket jelentenek a gazdaság és az élet minden területén. Pont ezért jó, ha ténylegesen láthatunk újabb példákat a blokkláncok felhasználási módjairól. Nemrégiben jelentették be, hogy a dél-amerikai Kolumbia országa integrált egy, a Ripple XRPL blokkláncára épült digitális ingatlannyilvántartási rendszert a kolumbiai Nemzeti Földhivatali Rendszerbe.

Kolumbia az egyik legjobb ország a kriptovalutás fejlesztések számára

A megoldást egy év alatt fejlesztette ki közös munkában a Ripple és a barcelonai Peersyst Technology csapata. Az új rendszer lehetővé teszi, hogy digitális eszközöket regisztráljanak az XRPL blokkláncán. A jelenlegi becslések szerint majd több mint 100 ezer szerződést lehet kezelni a rendszerben, amelyeket QR kódon keresztül hitelesítenek. Abban bíznak a fejlesztők és a kolumbiai hatóságok is, hogy az új fejlesztés segítségével sikerül majd javítani az ország földnyilvántartási rendszerét és helyreállítani a teljesen tovatűnt bizalmat a hatóságok irányába. És hogy miért esett a választás Kolumbiára? Ez a világon az egyik legmagasabb kriptoelfogadással rendelkező ország. Ennek persze szomorú okai vannak, hiszen főleg a magas infláció hajtotta a kolumbiaiakat a kriptovaluták felé.

Peersyst

A becslések szerint jelenleg az ország teljes lakosságának úgy 7%-a használ kriptovalutákat.De a Gemini 2022-es jelentéséből kiderült, hogy a kolumbiaiak több mint fele úgy gondolja, hogy a kriptovaluták a jövő pénze. Az ország hatóságai egyébként támogatóak a digitális világ irányába, hiszen a kriptotőzsdék egymás mellett működnek a bankokkal, sőt egy 2021-es döntés óta már együtt is működhetnek. Azóta több mint 10 ilyen partnerség jött létre és elég sok Bitcoin ATM is megjelent az országban. A Ripple pedig azon kevés kriptopiaci cégek egyike, amelyek a nehéz időkben is képesek talpon maradni. Ezt főleg annak köszönhetik, hogy számtalan, a kolumbiaihoz hasonló projektben vesznek részt. Ehhez egyébként most új irodát is nyitottak a kanadai Torontóban, ahova 50 fejlesztőt terveznek felvenni.