Az intenzív kereskedés többször is a padlóra küldte a Coinbase rendszerét

A Coinbase kereskedelmi platformja az utóbbi napokban technikai problémákkal szembesült a piac intenzív kereskedési tevékenysége közepette, néhány felhasználónak nullás számlaegyenleget jelenített meg a rendszer.

A közösségi média platformokon megjelent jelentések arra késztették a Coinbase támogatási fiókját, hogy elismerje a problémát és megnyugtassa a felhasználókat eszközeik biztonságát illetően. Az üzemzavar ellenére a tőzsde ismételten megerősítette, hogy a kereskedésre nincs kihatással a probléma.

A piaci tevékenység nemrégiben megugrott és a bullish hangulat megterhelte a Coinbase infrastruktúráját. Ezt a Coinbase is elismerte nyilatkozatában: „Tisztában vagyunk azzal, hogy néhány felhasználó nullás egyenleget láthat Coinbase számláin és vásárlási vagy eladási hibákat tapasztalhat. Csapatunk vizsgálja ezt a problémát és hamarosan frissítést fog kiadni. Az eszközeitek biztonságban vannak.”

A kihívások ellenére a Coinbase biztosította a felhasználókat a helyzet folyamatos javításáról, bár néhányan továbbra is tapasztalhatnak hibákat a bejelentkezésben, küldésben, fogadásban és a fizetési módszerekben a megnövekedett forgalom miatt. Az elmúlt napokban növekedett az üzemzavarok száma, valószínűleg olyan, nagyrészt inaktív kereskedők és befektetők miatt, akik a pozitív piaci lendületet kihasználva tömegesen keresték fel a platformot. Ez a felhasználói roham túlterhelhette a tőzsde szervereit, ami néhány felhasználónál késést okozott vagy nullás egyenleget mutatott.

A Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong elismerte, hogy a forgalom a terhelési tesztek ellenére is meghaladta a várakozásaikat.

A Bloomberg elemzője, James Seyffart szerint az egyenleggel kapcsolatos hiba erős jele a bikapiaci hangulatnak, a Bitcoin ETF-ek jelentős kereskedési volumenének köszönhetően. Mint az Egyesült Államok vezető kriptovaluta tőzsdéje, a Coinbase számos spot Bitcoin ETF intézményi őrzője, beleértve az olyan nagy eszközkezelő cégek által kínáltakat, mint a BlackRock.

A technikai problémák kezdeti bejelentését követően a Coinbase 2024.03.04-én kevéssel 19:00 óra előtt kiposztolta az X-en, hogy a késleltetések kezdenek javulni, és az átutalások befejeződtek, majd 2 és fél órával később bejelentette, hogy egy javítással végül orvosolták az ügyfélszámla egyenlegét érintő és késleltetést okozó megjelenítési problémát.

Fontos megjegyezni azonban, hogy olyan tőzsdék, mint a Coinbase a piaci visszaesések során is szembesültek technikai problémákkal. 2021 májusában a Coinbase és a Binance is kimaradásokat tapasztalt egy jelentős kriptovaluta piaci összeomlás során.