Alkalmazott matematikusból lett kriptobefektető – interjú a Bitget CEO-jával

A műsorvezetőből lett vállalkozó üzletasszony 2022 áprilisában csatlakozott a Bitget kriptotőzsdéhez most pedig interjút adott.

A Terra Luna-összeomlás és az FTX-botrány ellenére a vállalat megnégyszerezte felhasználói bázisát. Mára pedig a második legnagyobb forgalommal és az egyik legnagyobb listázott token bázissal rendelkező tőzsde lett.

A Bitget 2022 decembere óta az átláthatóságra és a hitelességre törekszik Tartalékai meghaladják a kezelt eszközök másfélszeresét, és az elmúlt években együttműködést kötöttek többek között a Juventus futballcsapatával és Lionel Messi-vel, a világ legjobb labdarúgójával. De ki áll e mögött a hihetetlen fejlődéstörténet mögött?

Interjú Gracy Chen-nel, a Bitget vezérigazgatójával.

Alkalmazott matematikusból lett kriptobefektető

Gracy Chen 18 évesen, ösztöndíjasként kezdett el alkalmazott matematikát tanulni Szingapúrban. Ezt követően egy pénzügyi és technológiai műsor műsorvezetője lett. 2015-ben néhány interjúalanya tanácsára 300 dolláros Bitcoin-árfolyamon kezdett el befekteti az akkor vezető kriptovalutákba, vagyis a Bitcoinba BTC Price BTC Price , Ethereumba ETH Price ETH Price és az XRP-be XRP Price XRP Price .

A TV-s pályát hamar elhagyó Chen két FinTech-hel és virtuális valósággal foglalkozó startupot alapított, mielőtt jelentkezett a Bitget-hez 2022 tavaszán. Chen karrierje a jelenleg második leginkább felkapott kriptotőzsdénél 2022 áprilisában kezdődött el. Közvetlenül a Terra Luna-összeomlás, a 3AC csődjelentése és az FTX-botrány közepette. Habár viharosan indult pályafutása a Bitget-nél, a számok őt igazolják. A vállalat alkalmazottainak a száma másfélszeresére, a felhasználóbázis négyszeresére, a bevétel pedig sokszorosára nőtt. Mára már ott tartunk, hogy a Bitget megkerülhetetlen szereplője lett a kriptoiparnak. Natív tokenje, a BGB a világ 100 legnagyobb kriptovalutája között található.

Kihívások és motiváció

Nem könnyű a történelem legsúlyosabb medvepiacán egy feltörekvő vállalathoz csatlakozni. Ugyanakkor az örökös tanulásban hívő Chen MBA fokozatot szerzett az MIT-n, mielőtt csatlakozott volna a magas etikai normákkal rendelkező Bitget csapatához, akiknek a mai napig az őszinteség és az elszámolhatóság az elsődleges szempontjuk. A vállalat védelmi alapja a második legnagyobb a világon. Az 500 milliós biztosítási tartalékot a következő három évben további 300 millió dollárral kívánják növelni, hogy elnyerjék felhasználóik bizalmát.

2024 elején három fókuszpontot határozott meg Chen a Bitget számára: a megfelelőséget, a feltörekvő piacokra való odafigyelést és a Web3-integrációt. A vállalat célja a hagyományos pénzügyek és a kriptovaluták összekapcsolása, ezért jelentős mennyiségű energiát és anyagi támogatást fordítanak a Bitget (korábban: BitKeep) Wallet fejlesztésébe és a Bitget Web3 Fund terjeszkedésére. Az első sorban a világ legnagyobb copy trading funkcióiról ismert tőzsde a következő öt évben 10 millió dolláros inkubátorprogramot kíván fenntartani, melynek célja a fiatal, feltörekvő szakemberek felkutatása és támogatása.

A felhasználói élmény mindenekelőtt

Ahhoz, hogy az iparág bármely szereplője le tudja taszítani a trónról a Binance-t, valami extrát kell nyújtani. Ez lehet megbízhatóság, listázott tokenszám, kereskedési díjak vagy élmény. A Bitget csapata egyben a platform felhasználója is, mindenki jelentős időt tölt a termékek és funkciók használatával és tesztelésével, a munkatársak együttesen igyekeznek egy olyan felhasználóbarát környezetet kialakítani, amely amellett, hogy kényelmes is, nyugalmat áraszt a felhasználók számára.

A felhasználói kényelem érdekében több mint 800 token, közel 900 kereskedési pár és rengeteg származtatott termék (pl. opció) érhető el a platformon, az élményt pedig a világ összes országában elfogadott Bitget Card emeli még magasabb szintre.

A Bitget eredményközpontú megközelítése sohasem mehet az átláthatóság és az őszinteség kárára. Természetesen a vállalat célja a növekedés, de ezt első sorban az új ötletek és innovatív fejlesztések megtalálásával kívánják elérni, nem pedig az alkalmazottak vagy felhasználók kihasználásával. A kriptovaluta-ipar jövője megkérdőjelezhetetlen, a Bitget célja pedig egy egyértelmű szabályozási környezetben, a lehető legnagyobb transzparenciával piacvezető szerepre törekedni a világ minden táján.