Bitget 2023-as leírás: átváltási díjak, funkciók és további hasznos információk

Mi az a Bitget Exchange?

A Bitget egy vezető kriptovaluta tőzsde, amelyet Sandra Lou (vezérigazgató és társalapító) alapított 2018-ban. A tőzsde átfogó platformot kínál a digitális eszközök kereskedelméhez. Több mint 400 kriptovalutát támogat és a piaci párok széles választékát kínálja. Több mint 8 millió regisztrált felhasználóval és napi 10 milliárd dolláros átlagos kereskedési volumennel a Bitget megbízható választás mind a kezdő, mind a tapasztalt kereskedők számára.

A Bitget a copy trading volumenét tekintve az első számú platformként, a származtatott ügyletek volumenét tekintve pedig a top 5 tőzsde egyikeként ismerik el.

Hogyan működik a Bitget Exchange?

A Bitget egy felhasználóbarát kriptovaluta tőzsde, amely olyan szolgáltatásokat kínál, mint a spot- és a származtatott ügyletek, valamint a copy trading. Az egyszerű regisztrációs folyamat, valamint a webes és mobilalkalmazásokon való elérhetősége a kereskedők széles köre számára teszi elérhetővé. A platform a származékos kereskedéshez örökös szerződéseket használ, és akár 125-szörös tőkeáttételt kínál.

A Bitget arról is ismert, hogy kivételes jutalmakat nyújt ügyfeleinek, ami versenyképes választássá teszi a piacon. Egyszerű és könnyen navigálható felhasználói felületet is kínál, amely gördülékenyebbé teszi a kereskedési élményt.

A Bitget Exchange által kínált szolgáltatások

A Bitget tőzsde egy átfogó platform az összes digitális eszköz számára. Számos szolgáltatást kínál, beleértve a kriptovaluták közvetlen vételét és eladását, valamint az azonnali és származtatott kereskedést. Vessünk egy mélyebb pillantást ezekre a szolgáltatásokra és a kínálatukra.

Quick Buy/Express Crypto

A Bitget tőzsde egy felhasználóbarát Quick Buy/Express szolgáltatást nyújt a kriptopénzek könnyed vásárlásához és eladásához. A szolgáltatás használatához egyszerűen válassz egy fiat valutát, egy kriptopénzt és egy fizetési módot. A folyamat gyors és egyszerű, mindössze néhány másodpercig tart.

Ne feledd azonban, hogy ez a gyors vételi és eladási funkció csak néhány kriptovaluta esetében érhető el.

Bitget – Azonnali kereskedés

A Bitget egy központosított tőzsde, és tisztában van a spot kereskedési lehetőség fontosságával. Bár jól ismert a származtatott és másolati kereskedési szolgáltatásairól, a tőzsde nem hagyta figyelmen kívül az azonnali piacát. A Bitget Spot piacához való hozzáférés nagyon egyszerű: csak kattints a bal felső sarokban található „Kereskedés” fülre, és válaszd a „Spot” opciót. Ezáltal az azonnali kereskedési felületre jutsz, ahol kiválaszthatod a kívánt kereskedési párt.

Bitget – határidős kereskedés

A határidős kereskedés a Bitget tőzsde egyik legfontosabb értékesítési pontja. A tőzsde USDT-M Futures, USDC-M Futures és Coin-M Futures formájában kínál határidős kereskedést.

A Bitget-en történő határidős kereskedés akár 120-szoros tőkeáttételt is kínál, a pontos tőkeáttétel a választott kereskedési párostól függ. A pozíciókat a következőképpen lehet megnyitni:

  • Kereszt: A határidős számlán lévő összes pénzeszköz felhasználható árrésként, így a kockázat megoszlik, és a számla ellenállóbbá válik a veszteségekkel szemben.
  • Elszigetelt: Az egyes megnyitott pozíciók kockázatát egymástól függetlenül számítják ki.

A Bitget háromféle határidős kereskedési lehetőséget kínál: COIN-M határidős ügyletek, USDT-M határidős ügyletek és USDC-M határidős ügyletek. A fő különbség ezen opciók között az alkalmazott elszámolási pénznem típusa. Az USDT-M Futures és az USDC-M Futures esetében minden kereskedés USDT-ben, illetve USDC-ben kerül elszámolásra, míg a COIN-M Futures esetében a kereskedés egy adott kriptovalutában, például Bitcoinban vagy Ethereumban történik.

A határidős kereskedési képernyőhöz a „Kereskedés” fül alatt található határidős kereskedési opciókra kattintva juthatsz el.

Bitget – Copy Trading

A Bitget Copy Trading funkciója lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy más kereskedők stratégiáit másolják a platformon a jobb eredmények érdekében. Ez a funkció ingyenesen elérhető, így bárki követheti bármelyik kereskedőt, és elkezdheti másolni a stratégiáikat és portfólióikat anélkül, hogy bármilyen költséget kellene viselnie. A kereskedők a követőik által elért nyereség akár 8%-át is megkereshetik, így a másolásos kereskedés révén hatékony stratégiákat fejleszthetnek ki.

A kezdők választhatnak tapasztalt kereskedőket, akik magas rangsorral és jó eredmény-kimutatással rendelkeznek, és segítségükkel nagyobb sikereket érhetnek el.

Az alábbi egyszerű lépések követésével elkezdheted a Bitget-en történő copy tradinget:

  • Válaszd ki a kereskedőt, akit „követni” szeretnél.
  • Válaszd ki a kívánt kereskedési párt, amelyet másolni szeretnél.
  • Válassz a fix arány vagy a fix számla között.
  • Válaszd ki a tőkeáttétel típusát.
  • Állítsd be a tőkeáttételt.
  • Válassz az izolált vagy a kereszt mód között.
  • Tekintsd át a másolt kereskedési adatokat, vagy végezd el a szükséges módosításokat.
  • Végül zárd le a pozíciót.

Bitget – Spot-Margin kereskedés

A Bitget Spot margin kereskedés egy olyan lehetőség, amellyel a kereskedők tőkeáttétellel kereskedhetnek a Spot piacon. Ez a kereskedési mód lehetővé teszi a tőkeáttétellel való kereskedést a Spot piacon. Ez lehetőséget kínál arra, hogy a kereskedő hosszú pozíciót vegyen fel tőkeáttétellel, a Bitget 3x tőkeáttételt biztosít a cross-margin és 10x tőkeáttételt az izolált margin esetében.

Ez azt jelenti, hogy a kriptovaluta mennyisége, amellyel kereskedhetsz, jelentősen magasabb lesz, mint az általad birtokolt összeg. A Bitget kölcsönadja a shortolni kívánt kriptopénzt is, így nagyobb rugalmassággal és magasabb nyereség lehetőségével kereskedhetsz.

A kölcsönök visszafizetése automatikusan történik, amikor a pozíciót lezárják. Ez nagyon kényelmessé és ésszerűvé teszi a hitelfelvétel és a tőkeáttétellel való kereskedés folyamatát. Ezen felül a Bitget többféle pénznemű fedezeti lehetőséget is kínál, így különböző típusú kriptovalutákkal kereskedhetsz kereskedései fedezeteként.

A Spot-Margin kereskedési szolgáltatásokat a „Kereskedés” fül alatt található Spot-Margin kereskedési opcióra kattintva érheted el.

Bitget stratégiai kereskedés

A Bitget stratégiai kereskedés egy új és innovatív termékcsalád, amely egyedülálló megközelítést kínál a digitális eszközök kereskedéséhez. Kétféle szolgáltatásra osztható: ingyenes stratégiai botok a felhasználóknak, valamint stratégiai ügyletek és előfizetések szolgáltatásai a stratégáknak. Az ingyenes stratégiai botok célja, hogy segítsenek a kereskedőknek optimalizálni befektetéseiket és maximalizálni a nyereséget. Már hat különböző rácsstratégia áll rendelkezésre, köztük a Spot & Future rács és a DCA stratégia, és a későbbiekben további stratégiák bevezetését tervezik.

A Bitget stratégiai kereskedés egyik kiemelkedő jellemzője a stratégák által kezdeményezett stratégiák másolásának képessége. Ez történhet automatikusan vagy manuálisan. Ha egy felhasználó egyszer feliratkozik egy stratégára, akkor az összes stratégiáját lemásolhatja, így kihasználhatja a stratéga szakértelmét és tapasztalatát.

A felhasználóknak a számlájuknak megfelelő díjszabás alapján kell fizetniük, függetlenül attól, hogy stratégiákat hoznak létre vagy másolnak. A platform nem számít fel további díjakat. Összességében a Bitget stratégiai kereskedés egyedülálló és kényelmes módot kínál a kereskedők számára befektetéseik optimalizálására és a nyereség maximalizálására.

Ez a lehetőség a honlapon a „Kereskedés” fül alatt is elérhető.

Biztonságos a Bitget Exchange?

A Bitget egy szigorúan szabályozott platform, amely Kanadában, Ausztráliában, Olaszországban, Litvániában és az Egyesült Államokban rendelkezik szabályozói engedéllyel, beleértve az MSB engedélyt Kanadában és az Egyesült Államokban, valamint a DCE engedélyt Ausztráliában. Ezeken a piacokon kívül a Bitget további engedélyekkel rendelkezik, és teljes mértékben megfelel a jogszabályoknak Brazíliában, Európában, Oroszországban, Indiában, Vietnamban, Szingapúrban, a Fülöp-szigeteken, Japánban és Koreában.

A biztonságáról ismert Bitget szigorú biztonsági intézkedéseket vezet be a felhasználók eszközeinek védelme érdekében. A vállalat az SSL Labs 12 A+ minősítése mellett a forró és hideg tárcák elkülönítését és kétfaktoros biztonsági hitelesítést alkalmaz. Ezek az intézkedések bizonyítják a Bitget elkötelezettségét az iránt, hogy a felhasználók számára biztonságos platformot biztosítson a digitális eszközök kereskedelméhez. Átfogó szabályozásának és a biztonságra való összpontosításának köszönhetően a Bitget a digitális eszközpiac rendkívül biztonságos tőzsdéjének számít.

A Bitget a biztonság terén is kiemelkedik a 300 millió dolláros védelmi alapjával és a Merkle-fa Proof of Reserves rendszerrel.

A védelmi alap a biztonság egy extra rétegét adja, míg a Merkle-fa Proof of Reserves igazolja, hogy a tőzsde a felhasználói eszközöket tartalékban tartja.

Bitget KYC követelmények

Az ügyfélismereti (KYC) ellenőrzés egy sor olyan lépést foglal magában, amelyet a pénzügyi intézmények és a szabályozott szervezetek tesznek a személyazonosságod megerősítése érdekében.

A Bitget az eddigi létezése nagy részében KYC-korlátozások nélkül működött, de 2023. szeptember 1-jétől kezdődően jelentős lépéseket tesz a biztonság megerősítése és a felhasználói élmény növelése érdekében.

A KYC-ellenőrzés minden felhasználó számára kötelezővé válik. A KYC kitöltése nélkül számos funkcióhoz való hozzáférés korlátozott lesz. Ez a döntő fontosságú lépés biztonságosabb kereskedési környezetet biztosít.

Bitget díjak

A Bitget egyik kiemelkedő jellemzője a versenyképes és átlátható kereskedési díjstruktúra. A Bitget számos díjösztönzőt kínál, beleértve a kriptoletétek díjmentességét és az azonnali kereskedés csökkentett tranzakciós díjait.

Azonnali kereskedés esetén minden egyes ügylet 0,1%-os standard kereskedési díjjal jár mind a maker, mind a taker számára. Ha azonban a BGB-t használod az azonnali kereskedési díjak kifizetésére, akkor 20%-os kedvezményt kapsz. Emellett a Bitget lehívási díjai a piac alapján kerülnek kiigazításra, így biztosítva, hogy a felhasználók tisztességes és versenyképes díjakat kapjanak. Ez a választott kriptopénz és a hálózat függvénye is.

A határidős kereskedés esetében a díjakat 0,02%-ban határozzák meg a döntéshozók és 0,06%-ban a vevők számára, ami alacsony költségű lehetőséget biztosít a felhasználók számára, akik határidős kereskedést szeretnének folytatni a Bitgeten.

A copy trading iránt érdeklődők számára nem kell külön díjat fizetni. Azonban az elért nyereség akár 10%-át is megkapja az a kereskedő, akit követni szeretne. A megosztandó nyereség pontos százaléka a kereskedő által tartott és zárolt BGB érmék mennyiségétől függ.

Összességében a Bitget átlátható és versenyképes díjstruktúrát kínál, és a felhasználók számára különböző lehetőségeket és ösztönzőket biztosít a kereskedési igényeiknek megfelelően.

Bitget Exchange befizetések és kifizetések

A Bitget számos lehetőséget kínál a befizetésre és a pénzkivételre. A több mint 40 különböző fiat valuta támogatásával a felhasználók könnyen vásárolhatnak a kriptovaluták széles választékából anélkül, hogy átváltási díjakat kellene fizetniük.

A platform olyan vállalatokkal lépett partnerségre, mint a Simplex, a Banxa és a Mercuryo, hogy a felhasználók több mint 250 különböző érmét és tokent vásárolhassanak hitel/betéti kártyával, Apple Pay és Google Pay segítségével.

Emellett a Bitget egy P2P piacteret is kínál kriptók vásárlásához és eladásához, további fizetési lehetőségekkel, többek között a TransferWise, Adv Cash, Cashapp, Zelle, Neteller, Skrill, Uphold és banki átutalásokkal.

Összegzés: a Bitget egy biztonságos tőzsde?

Összefoglalva, a Bitget egy jogszerűen működő és szabályozott globális tőzsde, amelyet bejegyeztek a hatóságoknál.  Bitget nagy tiszteletnek örvend a kriptoközösségen belül a biztonsági intézkedései miatt, amelyek megfelelnek az iparág legjobb gyakorlatainak. A platform kialakítása felhasználóbarát a kezdők számára, de a kereskedési koncepciók és a kínált termékek inkább a tapasztalt kereskedők számára alkalmasak. A tőzsde innovatív funkciói, mint például a copy trading és a stratégiai kereskedés, vonzóvá teszik a passzív kereskedést keresők számára. Érdemes azonban megjegyezni, hogy bár a Bitget lehetőséget kínál kriptók közvetlen vételére és eladására, ezért a szolgáltatásért magas díjat számít fel.