Egyre nagyobb az intézményi befektetők súlya a napi kereskedelemben

Az intézményi befektetők egy év alatt a 100 000 dollár feletti kriptopénzes tranzakciók legnagyobb lebonyolítóivá váltak megelőzve a vagyonos magánszemélyeket.

A Bloomberg írása szerint az intézményi befektetők és a fedezeti alapok egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a kriptopénz piacokból privát tranzakcióik révén. Bloomberg azt is megállapította, a minerek manapság már ütemezve válnak meg az érméiktől ahelyett hogy tartanák majd túladnának rajta mikor a piacokon megindul a rali.

Bobby Cho, a Chicago-ban székelő DRW Holdings LLC kriptopénz kereskedési osztályának vezetője elmondta, a “kripto-vadnyugat ideje lejárni látszik,” és a szituáció egyre nagyobb professzionalizmust indukál szerte az iparágban. Cho szerint:

Az intézményi befektetők egyik legnagyobb kritikája a kriptovaluták kapcsán a volatilitás volt. Az elmúlt 4-6 hónapban azonban a piac nagyon szűk tartományban kereskedett ami sokkal jobban megfelel a hagyományos intézményi befektetőknek a szektorba való belépéshez.

Hozzátette, a fedezeti alapok és a bányászok egyre nagyobb számban és volumenben kereskednek a tőzsdéken kívül. A számok a volumen nagyságáról ugyanakkor napi szinten szórnak. A Digital Assets Research és a TABB Group jelentése alapján áprilisban az OTC piaci kereskedés volt mikor 250 millió dollárt tett ki és volt mikor a volumen elérte a 30 milliárdot is. Ugyanezen idő alatt a kriptotőzsdék napi 15 milliárd dollárnyi kereskedési volument regisztráltak.

Sam Doctor, a Fundstrat Global Advisers ügyvezetője az interjúban hozzátette az intézményi befektetők tömeges belépése egyre nagyobb egyensúlytalanságot okoz, melynek hatására a brókercégek is a belépés mellett döntenek annak érdekében, hogy segítség az intézményi befektetők igényének csillapítását.

A múlt hónapban a bitcoin (BTC) befektetők és spekulátorok kitartottak befektetéseik mellett melynek hatására a piacok stabilabbakká váltak, áll a Chainalysis elemzésében.

Úgy tűnik a piac újrakalibrálta magát miután ilyen sok új, különböző mentalitású és várakozású piaci szereplő jelent meg a piacokon a bitcoint 2017-nél korábban tartó résztvevőkkel szemben.

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük