Csupa újdonság: iPhone 7, iOS 10 és az Apple kriptovaluta elfogadása

Rengeteg újdonságról beszélhetünk az Apple kapcsán: az iPhone 7 megjelenése mellett az iOS 10 frissítése bitcoin fizetési módot vezet be, és az Apple kriptovaluta elfogadása új szintre lépett.

Elindulnál, de nem tudod hogyan állj neki? Diverzifikálnál, új kocsira gyűjtesz vagy csak a lakáshitelt kell ledolgoznod? A kriptodevizák 10 év alatt a világ legforróbb befektetési eszközeivé váltak. A CoinCash magyar kriptodeviza váltó segít elindulni.

A héten megjelenő iPhone 7 és legfőképp a jack csatlakozó elhagyása széles körben hívta fel magára a figyelmet. De a kriptovaluták tekintetében is említést kell tennünk az Apple-ről. A korábbi távolságtartás és ellenállás után most stabil együttműködés látszik kibontakozni.

A következő iOS 10 frissítés egy jelentős változást tartalmaz: az iMessages applikáción belül is lehetségessé válik a bitcoin alapú fizetés. Ezzel a lépéssel tehát a chat applikáción belül a felhasználók azonnali tranzakciókat hajthatnak végre egymás között.

Emlékezhetünk rá, hogy korábban az Apple időszakosan kitiltott már az Apple Store-ból néhány bitcoin applikációt. Éppen ezért a Circle integrációja az applikációban egy komoly előrelépés, ami azt sugallja, hogy az Apple belátta a kriptovaluták megkerülhetetlenségét és együttműködik velük a jövőben is.

Az együttműködés azonban csak néhány kiváltságos kriptovaluta számára nyitott. Habár eddig is érezhető volt bizonyos valuták előtérbe helyezése, a héten egyértelművé vált az Apple kriptovaluta elfogadása és annak hat nyertese.

Apple applikációk bitcoin fizetés - Apple kriptovaluta elfogadása

Az Apple által elfogadott kriptovaluták, és aki kimaradt

A szerencsés kiválasztottak a következők: bitcoin, dogecoin, litecoin, ethereum, DAO és Ripple.

Mindez úgy derült ki, hogy a Jaxx bitcoin applikáció alapítójával, Di Iorio-val közölte egy Apple munkatárs, hogy tévesen engedélyezték az applikációt két héttel azelőtt.

A Jaxx pénztárca, ami Dash funkciókat tartalmaz, egyesek szerint az ethereum blokklánc hibáit orvosolja, ami népszerűvé teszi a felhasználók között.

Épp ezért Di Iorio meglepettségét fejezte ki, hogy az Apple készített egy listát az általuk „hivatalosan elfogadott” kriptovalutákról.

„Szerintem az a céljuk ezzel, hogy felügyeljék a telepíthető applikációkat és megvédjék a felhasználóikat. Ez egy teljesen érthető üzleti döntés.”

Mindazonáltal Di Iorio megjegyezte, hogy a Jaxx továbbra is elérhető más online platformokon, köztük a Google és az Android is támogatja.

Úgy tűnik tehát, hogy az Apple is csatlakozik a kriptovalutákat nyíltan támogató vállalkozásokhoz. Mindezt persze csak a maguk módján, új szabályok szerint – Apple szokásokhoz híven.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.