Csupa újdonság: iPhone 7, iOS 10 és az Apple kriptovaluta elfogadása

Rengeteg újdonságról beszélhetünk az Apple kapcsán: az iPhone 7 megjelenése mellett az iOS 10 frissítése bitcoin fizetési módot vezet be, és az Apple kriptovaluta elfogadása új szintre lépett.

A héten megjelenő iPhone 7 és legfőképp a jack csatlakozó elhagyása széles körben hívta fel magára a figyelmet. De a kriptovaluták tekintetében is említést kell tennünk az Apple-ről. A korábbi távolságtartás és ellenállás után most stabil együttműködés látszik kibontakozni.

A következő iOS 10 frissítés egy jelentős változást tartalmaz: az iMessages applikáción belül is lehetségessé válik a bitcoin alapú fizetés. Ezzel a lépéssel tehát a chat applikáción belül a felhasználók azonnali tranzakciókat hajthatnak végre egymás között.

Emlékezhetünk rá, hogy korábban az Apple időszakosan kitiltott már az Apple Store-ból néhány bitcoin applikációt. Éppen ezért a Circle integrációja az applikációban egy komoly előrelépés, ami azt sugallja, hogy az Apple belátta a kriptovaluták megkerülhetetlenségét és együttműködik velük a jövőben is.

Az együttműködés azonban csak néhány kiváltságos kriptovaluta számára nyitott. Habár eddig is érezhető volt bizonyos valuták előtérbe helyezése, a héten egyértelművé vált az Apple kriptovaluta elfogadása és annak hat nyertese.

Apple applikációk bitcoin fizetés - Apple kriptovaluta elfogadása

Az Apple által elfogadott kriptovaluták, és aki kimaradt

A szerencsés kiválasztottak a következők: bitcoin, dogecoin, litecoin, ethereum, DAO és Ripple.

Mindez úgy derült ki, hogy a Jaxx bitcoin applikáció alapítójával, Di Iorio-val közölte egy Apple munkatárs, hogy tévesen engedélyezték az applikációt két héttel azelőtt.

A Jaxx pénztárca, ami Dash funkciókat tartalmaz, egyesek szerint az ethereum blokklánc hibáit orvosolja, ami népszerűvé teszi a felhasználók között.

Épp ezért Di Iorio meglepettségét fejezte ki, hogy az Apple készített egy listát az általuk „hivatalosan elfogadott” kriptovalutákról.

„Szerintem az a céljuk ezzel, hogy felügyeljék a telepíthető applikációkat és megvédjék a felhasználóikat. Ez egy teljesen érthető üzleti döntés.”

Mindazonáltal Di Iorio megjegyezte, hogy a Jaxx továbbra is elérhető más online platformokon, köztük a Google és az Android is támogatja.

Úgy tűnik tehát, hogy az Apple is csatlakozik a kriptovalutákat nyíltan támogató vállalkozásokhoz. Mindezt persze csak a maguk módján, új szabályok szerint – Apple szokásokhoz híven.