Az IQeon csapata: “A biztonságra fektetett hangsúly jelenti a kulcsot a fenntartható kriptogazdasághoz”

A Chainalysis blokkláncelemző vállalat jelentése szerint 2019-ben a hackerek 4.3 milliárd dollár értékű kriptovaluta eszközt loptak el. Ennek orvoslására az észt IQeon blokklánc projekt arra a következtetésre jutott, hogy az eszközkezelés szigorú európai jogi normáinak követésével elkerülhetőek lesznek a jövőben a bűnözői támadások.

Az IQeon ökoszisztéma a cél elérése érdekében több olyan projekten is dolgozik, amik támogatják az IQN digitális eszközt. Az egyik ilyen egy 70 000 tagos közösségnek készülő PvP játékplatform. A platformon található változatos fajtájú játékokkal a versenyzők in-game pénzeket nyerhetnek, ami mellé az IQeon platform egy publikus tranzakciótörténetet biztosít a regisztrált résztvevőknek, az ingyenes kriptopénz-váltás mellett.

A fejlesztők, felismerve a veszélyeket, az ökoszisztéma boldogulása érdekében nagy figyelmet fordítanak a személyes adatok védelmére és a biztonsági kérdésekre, amit különböző architektúra-szintű intézkedésekkel érik el.

Az egyik, hogy az IQeon partnerségre lépett a német Fractal céggel ügyfélazonosítási megoldások fejlesztése érdekében. Az együttműködés eredménye, hogy a játékplatformon hamarosan bevezetésre kerül a Fractal személyazonosító technológiája. Az innovációval pénzmosás elleni (AML) és ismerd az ügyfeled (KYC) eljárásokat kap a platform és segítségével lehetővé válik a felhasználók azonosítása, mikor IQN digitális eszközt használják.

“Az IQeon a szabadság és lehetőségek olyan színtere a teljesítmények monetizálására, ahol mindent megteszünk annak érdekében, hogy megfeleljünk a nemzetközi jogi követelményeknek, különös tekintettel a GDPR-re vonatkozóan, és megakadályozzuk az illegális aktivitást a platformon.” – írják közleményükben.

Egy másik konkrét lépés a védelem fokozása érdekében, hogy a projekt csapata folyamatosan követi az elismert szervezetek ajánlásait és értékeléseit. 2019-ben például egy magas fokú átfogó biztonsági auditot vezényeltek le az IQN okos szerződésein, amire egy független, a szektorban elismert kiberbiztonsági céget, a Knownsec-et kérték fel. A Knownsec jelentése szerint nem találtak kritikus vagy súlyos problémát az IQN digitális eszköz okos szerződésében, amit később megerősített a Flipside Crypto nemzetközi elemzőcég FCAS-értékelése is, ami a projekt CoinMarketCap oldalán is megtalálható.

A fejlesztők következő mérföldköve az IQeon ökoszisztéma további fejlesztése, új IQN token alapú termékek fejlesztése és a régiek frissítése.

***
Az IQN digitális eszköz 2017-ben indult az Ethereum blokkláncán. Több tőzsdén is kereskedhető, köztük a Yobit, Exrates, TokenStore és ForkDelta a legjelentősebb. A tokent az összes ERC-20 tokenszabványt használó tárcában lehet tárolni. Jelenleg egy IQN token 1.05$ ér a CoinMarketCap adatai szerint, az IQN/ETH váltóárfolyama az indulás óta megháromszorozódott.

Kapcsolódó: IQeon decentralizált játék-ökoszisztéma

***Figyelem! Fenti írásunk egy sajtóközlemény. A BitcoinBázis fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése fokozottan javasolt. Kereskedj felelősségteljesen.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük