Ismerd meg a tranzakciód!

Valós időben figyeli a gyanús tranzakciókat a Chainalysis új eszköze.

A blokklánc elemzéssel foglalkozó Chainalysis a blogján a héten jelentette be az új Know Your Transaction (KYT) eszközét. A tranzakciókat valós időben elemző program segíti a pénzmosás megelőzéssel kapcsolatos szabályoknak való megfelelőséget. A 15 kriptopénz blokkláncát figyelő program az első olyan eszköz, mely valós időben tudja felhívni a piaci szereplők figyelmét a gyanús pénzmozgásokra ilyen széleskörű eszközcsoportot tekintve.

A KYT mind a kriptopénz tőzsdék, mind pedig a pénzintézetek számára hasznos eszköz lehet a jövőben, amellyel jelentős szabályozói és reputációs kockázattól tudják megkímélni magukat a vállalkozások.

Michael Breu, a Gemini tőzsde megfelelési vezetője így nyilatkozott:

“New Yorkban működő cégként folyamatosan figyelnünk kell a tranzakciókat melyek a platformunkat érintik. A KYT segítségével mostantól valós időben láthatunk minden tranzakciót, melyet a saját compliance rendszerünkkel integrálva minimalizálni tudjuk a gyanús kifizetések teljesítését.”

Maga a valós idejű tranzakció figyelés technológiáját már eddig is tudta a KYT szolgáltatása, amely figyelte a nagy összegű tranzakciókat. Azonban most a riasztások kiegészültek azzal is, hogy nyomon követhető, ha egy kockázatosabb fél nagyobb összegeket mozgat a blokkláncon keresztül. A riasztásokat alacsony, közepes és magas kockázatba sorolja a program a tranzakció tulajdonságai alapján.

Jelenleg az alábbi blokkláncokat figyeli a KYT eszköz: bitcoin, ethereum, bitcoin cash, litecoin, stabilcoinok és ERC-20 tokenek, mint például a tether (USDT), a maker (MKR) és a DAI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük