Egy ismeretlen bányász uralja a bitcoin cash (BCH) hashráta 70%-át

Egy ismeretlen bitcoin cash (BCH) bányász rövid idő alatt a teljes BCH hashráta 68,75%-ára tett szert.

Az elmúlt hét napban még csak a teljes hashráta 39%-át birtokolta, ám hirtelen közel a duplájára növekedett az előnye.

Mai BCH blokkok bányászpool eredet szerint | Coin Dance

Ismeretlen bányász BCH dominanciára tör

Úgy tűnik, hogy a hashráta nagy része egy ismeretlen entitáshoz tartozik, ahogyan azt az érmebázisuk szövege is mutatja, amely elsőre rendezett káosznak tűnik.

A rendezett káoszú érmebázissal rendelkező ismeretlen miner

A hasheknek ugyan eltér az érmebázisuk, de könnyen kiolvasható a minta belőle, tehát nem merész azt állítani, hogy egyetlen bányász entitásról van szó.

Hogy mit szeretne kezdeni a dominanciájával az ismeretlen bányász, azt még nem tudni. Ilyen hashráta dominancia mellett az anonim miner akár át is vehetné az uralmat a BCH blokklánca fölött, szabadon reorganizálhatná a korábbi blokkokat, dupla költést hajthatna végre stb. Az entitás nem tűnik racionális gazdasági szereplőnek, lévén a BTC bányászata 3.8%-kal jövedelmezőbb, mint a BCH.

Ugyan a BCH hálózatán közel 70%-ot birtokol a hasherejével, de a Bitcoin hálózatán ugyanez alig lenne elég az 1.2%-ra.

Feltételezhetően egy bitcoin bányászról van szó, aki átvitt egy kis hasherőt a BCH hálózatára, bár azt azért fontos megjegyezni, hogy a megnövekedett hashrátának köszönhetően az óránkénti blokkok száma a Bitcoin Cash blokkláncán 14-re emelkedett az átlag 6-ról. Ez egyben korábban bekövetkező bitcoin cash blokkjutalom felezést is jelent. Ilyen sebesség mellett 3 hónap múltán már a nyakunkon is van.