Ismét itt a Bitcoin Kebab egy igazán izgalmas témával

Ha hétfő, akkor mi is jöhet? Hát persze, hogy a BitcoinBázis podcastje, a Bitcoin Kebab. A műsor házigazdája, Stier Kata a jövő heti adásban egy igazán izgalmas témáról fog beszélgetni Halász Viktorral, a Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztály Felderítő Osztályának szakértőjével.

Sajnos manapság egyre többet hallani különféle kibercsalásokról és átverésekről. Pénzt vagy bizalmas adatokat csalnak ki a támadók áldozataikból, akik sokszor nem tudják, hogy hova forduljanak segítségért. Ennek apropóján Kata úgy döntött, hogy vendégével alaposan átrágja magát a témán, és bemutatja a kedves Hallgatóknak, hogy milyen apparátus is működik Magyarországon és hogyan derítenek fel egy-egy ügyet a nagytudású és tapasztalt nyomozók.

Viktor elmeséli a podcast követőinek, hogy mikor döntött úgy, hogy rendőr lesz és mióta létezik Kiberbűnözés Elleni Főosztály a magyar rendőrségen belül. Szó lesz többek között arról is, hogy a rendőrségen belül hova tagozódik be strukturálisan a Kiberbűnözés Elleni Főosztály, valamint hány fővel működik.

Természetesen ami sokak fantáziáját izgatja, Kata rákérdez arra is, hogy milyen az élet ezen az osztályon; CSI sorozatszerű nyomozás megy, vagy esetleg tapasztalt hackerek tértek meg és segítik a rendőrség munkáját?

A beszélgetés kitér a kiberbűncselekmények meghatározására és arra, hogy konkrétan mivel foglalkozik a hatóság ezen csapata. Kata vendége a nyomozás részleteit is megosztja velünk, illetve hasznos tanácsokat ad, hogy mit is tegyen az ember, ha például kriptovaluta átverés áldozata lesz.

Ha ti sem maradnátok le egy rendkívül izgalmas és hasznos információkkal szolgáló adásról, feltétlenül látogassatok el az Anchor oldalára, de a podcast elérhető a korábbi adásokkal együtt a Spotify-on, a PodPaden és a YouTube-on is.

Amennyiben kérdésed, észrevételed lenne a podcasttal kapcsolatban, netán van egy jó ötleted milyen témában és kivel tudnánk egy jót beszélgetni egy műsor keretében, kérjük írj! (📧: [email protected])