Ismét itt a Bitcoin Kebab és a dobozos bitcoin története

Ismét itt a hétvége és természetesen a BitcoinBázis podcastje, a Bitcoin Kebab. A műsor házigazdája, Stier Kata, aki hétről hétre izgalmas témákkal várja a podcast kedves Hallgatóit, a következő adásban Mariánovich Félixet, a CoinCharlie operatív igazgatóját látja vendégül, akivel egy rendkívül fontos témáról fog beszélgetni: a kriptocsalásokról.

Sajnos egyre többen esnek áldozatul a különböző átveréseknek, pedig számtalan figyelmeztető jel van, amikre érdemes lenne figyelni. Félix, aki 2010 elején csöppent a kriptovaluták világába, hihetetlen és egyben szomorú történeteket oszt meg velünk arról, hogy az emberi kapzsiság és naivitás következtében milyen ócska trükkökkel csaltak ki hatalmas összegeket gyanútlan emberektől a furfangos csalók. Mesél a Facebookon terjedő csalásokról, a kriptotőzsdék kiemelkedő szerepéről, arról, hogy az áldozatokat miért nem fordulnak a rendőrséghez, és a helyi hatóságok nemtörődömségéről.

Szó lesz egy magyar bandáról, aki az utóbbi néhány hónapban a jelenlegi gazdasági és energiaválság okozta pánikot kihasználva húzza csőbe áldozatait. Félix elmeséli a dobozos bitcoin történetét, ami sajnos nem áprilisi tréfa. Természetesen számos érdekességet megoszt azzal kapcsolatban is, hogy milyen red flag-ek, azaz vészjósló jelek vannak, amikre minden befektetőnek oda kellene figyelnie.

Ha Ti sem maradnátok le egy rendkívül hasznos adásról, amely betekintést enged a scammerek világába, akkor feltétlenül látogassatok el az Anchor oldalára, de az epizód automatikusan térítésre kerül a Spotify-on és más podcast platformon is. A korábbi részek már elérhetők a YouTube-on.