Ismét itt a Bitcoin Kebab, vendége Kalocsai Kornél, a Kripteus alapítója

És ha hétvége, akkor természetesen jön a BitcoinBázis podcastje…. Itt is van a Bitcoin Kebab legújabb epizódja. A műsor házigazdája Stier Kata jogász-blogger, szombati vendége pedig nem más lesz, mint Kalocsai Kornél, a Kripteus és a Blockchain Magyarország Egyesület alapítója.

Kornél, mint Kata minden vendége, először azt fogja elmesélni hogyan is ismerkedett meg a kriptovalutákkal, konkrétan a bitcoinnal. Megosztja a kedves hallgatókkal mikor vásárolta meg az első BTC-jét, hogyan követte éjjel-nappal az árfolyam alakulását, honnan szerzett hasznos infókat a kriptopénzről. Kornél mesél arról is, hogy korábban a NAV-nál dolgozott, ahol már évekkel ezelőtt létezett egy olyan munkacsoport, mely a kriptovalutákkal foglalkozik. Elmondta többek között azt is, hogy milyen szuper kriptós élményekkel gazdagodott máltai és svájci útjai során.

Természetesen szóba kerülnek a Blockchain Magyarország Egyesület alapításának körülményei is, hogyan szerette volna akkor Kornél és társai fellendíteni a magyar kriptopiacot, segíteni a helyi szabályozást és a Digitális Jólét Programot. Kornél részletesen elmeséli, hogy mivel is foglalkozik konkrétan a Kripteus. Katával beszélgetnek az európai kriptobarát országokról, melyek közül ma kiemelkedő szerepe van Portugáliának és Szlovéniának.

Szó lesz az adózási kérdésekről, a bankok megosztó viszonyáról a kriptopénzekkel kapcsolatban, a kriptobarát bankokról és arról is, hogy mi az a Lambda-program.

Kornél felvilágosítást ad arról, hogy mekkora igény van ma a kriptovaluta adótanácsadásra, milyen ma a kriptopiac helyzete, illetve megosztja gondolatait az ukrán-orosz háború okozta piaci következményekről, az inflációról, valamint a metaverzum hájpról és az NFT-k egyre nagyobb térnyeréséről. A podcast követői hallhatnék még többek között a budapesti Satoshi-szoborról, a digitális forintról, a CBDC-k fejlesztéséről, a különféle szabályozási keretről, az uniós kriptoszabályozásról, a kriptoinfluenszerekről, illetve a magyar kriptoközösségről is.

Ha Ti sem maradnátok le egy rendkívül sokrétű, a kriptovilág aktuális helyzetét részletesen bemutató adásról, akkor hallgassátok meg az epizódot az Anchoron, de automatikusan terítésre kerül a Spotify-on és más podcast platformon is. A korábbi részek már elérhetők a YouTube-on.