Ismét nekifutnak: törvényes fizetőeszköz lehet a bitcoin Arizonában

A republikánus arizonai szenátor, Wendy Rogers olyan törvényjavaslatot terjesztett elő az Egyesült Államokban, amely legális fizetőeszközzé tenné Arizona államban a bitcoint. A javasolt törvénycsomag lehetővé tenné az állami szervezetek számára, hogy elfogadjanak bitcoint, de az emberek fizethetnének adót vagy éppen tartozást is a legnagyobb kriptovalutában. Ez azt jelentené, hogy minden olyan tranzakciót nagyjából, amit eddig csak amerikai dollárban lehetett végrehajtani, lehetne bitcoinban is.

Úgy tűnik, hogy Wendy Rogers minden évben nekifut a bitcoin törvényjavaslatnak

Érdekesség, hogy a törvényjavaslatban a bitcoint specifikusan megemítik. Azt írják róla a készítők, hogy ez egy decentralizált, peer-to-peer digitális pénzeszköz, amely központi bankoktól függetlenül működik. Az elfogadásra vonatkozó rész eléggé konkrétan meghatározza, hogy a törvény elfogadása esetén mennyi mindenre lehetne használni Arizona államban a bitcoint. A kriptopárti Wendy Rogers már próbálkozott hasonlóval korábban. 2022. januárjában is egy hasonló törvényjavaslatot terjesztett elő, de igazából az már a második átnézésen-vitán elvérzett.

Rogers azonban nem adja fel, annak ellenére sem, hogy minimális esélye van annak, hogy a törvényt most elfogadják. Az viszont tény, hogy Salvador példája óta tudjuk, hogy a bitcoin elfogadása legális fizetőeszközként rosszat biztos nem okoz. A pozitív hatásokról megoszlanak a vélemények, de elég sok fejlődés látható a közép-amerikai országban, amely a BTC-nek köszönhető. Arizona nem az egyetlen, ahol komoly támogatása van az Egyesült Államokban a bitcoinnak. Hasonló mozgolódást láthattunk törvényhozói szinten Texasban, Mississippiben és Missouriban is.