Ismét pénzosztás jöhet az USA-ban, jön a második ösztönző csomag

Újabb gazdasági ösztönző csomag bemutatására készülnek az amerikai szenátus republikánus tagjai. Az eddig kiszivárgott információk szerint 1200 dolláros támogatást adhatnak az amerikai lakosságnak. 

A Forbes arról cikkezett, hogy várhatóan még a mai nap folyamán bemutatják a republikánusok új törvényjavaslatukat, mely értelmében 1200 dollárt adnának az amerikai állampolgároknak a koronavírus-válság átvészelésére. Mitch McConnell, a republikánusok szenátusi vezetője és a pénzügyminisztérium még nem erősítették meg hivatalosan a hírt. A munkanélküliek ezen kívül heti 200 dollár extra támogatásban részesülhetnek, ami kevesebb, mint a korábbi Cares-törvényben meghatározott 600 dollár. A szenátus úgy véli, azért kell csökkenti a 600 dolláros segélyt, mert sokan többet kerestek a támogatások révén, mint korábban a munkájukkal. Ez pedig nyilvánvalóan csökkentette a munkavállalási kedvet. Ki menne el dolgozni, ha az otthoni semmittevéssel több pénz folyik a családi kasszába?!

Ha minden igaz, a csomag része lesz a bérek adóterheinek csökkentése is. Trump elnök már korábban azzal fenyegetőzött, hogy megvétózza az ösztönző csomagot, ha ez a rész nem kerül a törvényjavaslatba. A tervezet szerint támogatásban részesülnek a kis-és középvállalkozások. 25 milliárd dollárt szánnak a koronavírus-tesztelésre, illetve 120 milliárd dollárral támogatják meg az oktatási intézmények újranyitását, habár sok államban nem valószínű, hogy az iskolák megnyitják kapuikat. A demokraták állítólag szerették volna kiharcolni a diákhitelek elengedését is, de úgy tudni, hogy ez nem került bele az új gazdasági-stimulációs csomagba.

A Gemini kriptotőzsde alapítója és vezérigazgatója azonnal reagált Twitteren a hírre. Tyler Winklevoss szerint ez kifejezetten jó a bitcoin (BTC) számára. A Morgan Creek Digital társalapítója, Anthony Pompliano a közelmúltban egy YouTube élő közvetítésében azt mondta, hogy amikor az USA nyomtat a készpénz több különböző eszközökbe kerülhet, beleértve a bitcoint is.

Kapcsolódó cikkeink:

Rekordot döntött az USA államadóssága, elérte a 25 000 milliárd dollárt

Mit ér az USA 1000 dolláros csekkje a kriptovaluta piacokon?

Brutálisat nőtt az USA-ban a munkanélküli segélyt kérők száma