Itt a hörcsög rali, ahol rágcsálókra fogadva nyerhetsz kriptót

Való igaz, a kriptovilág mindig meg tudja lepni a közösséget az újabb és újabb projektjeivel. Ezúttal a Hamsters.gg nevű blokklánc-platform gondoskodik szabadidőnk hasznos eltöltéséről, ahol BUSD-ben helyezhetjük el tétjeinket kiválasztott hörcsögeinkre és nézhetjük őket versenyezni. Az apró rágcsálókra – nevezetesen Rockyra, és Busterre – körönként 500 dollárt érő kriptót is feltesznek az új “szerencsejáték” hívei.

“A hörcsögök valódiak, és a fogadások is valódiak. Az állatkák egy pályán futnak, és az nyer, aki elsőként ér célba” – magyarázza az oldal a roppant egyszerű játékot.

A weboldalra kattintva egyből láthatjuk a legközelebbi verseny kezdetének időpontját, valamint a hörcsögöket, akik az adott körben kapkodják apró lábaikat a győzelemért.

Körönként egyszerre 4 hörcsög indul egy egyedi tervezésű, automatizált ajtókkal felszerelt versenypályán. Az adott futam kezdetéig a csatlakoztatott kriptotárcával rendelkező szerencsejátékosok Binance USD (BUSD) stabilcoinban tetszőleges összegben fogadhatnak egy általuk kiválasztott versenyhörcsögre.

A futamok alatt a felhasználók együtt izgulhatnak és szurkolhatnak kedvencükért a weboldal chat-ablakában, ahol olyan hozzászólásokat olvashatunk, mint: “Bort kortyolgatni, hörcsögversenyre fogadni… van ennél jobb?”

Néhányan egyből taktikáznak és matematikailag próbálnak nyerni: “Kinek van statisztikája ezekről a hörcsögökről? Vannak súlycsoportok?” – érdeklődött egy felhasználó.

https://twitter.com/badquant1/status/1682088891736629248?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1682088891736629248%7Ctwgr%5E2c81c6bbbfc9d45435c8dbffa85513d060dc1b9b%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.coindesk.com%2Fmarkets%2F2023%2F07%2F21%2Fmove-over-shiba-inu-crypto-community-flirts-with-hamster-race-betting%2F

Sokakban felmerülhet a gondolat, hogy a folyamatos versenyeztetés mennyire teszi állatbaráttá a játékot. A fejlesztők azonban megnyugtatták a közösséget, hogy egy-egy verseny nem “live”, azaz nem élőben zajlik, hanem előre felvett jelenetekből van összevágva. (Elkerülve a lehetőségét annak, hogy egy hörcsög egy felvételen, mindenki szeme láttára fussa utolsó köreit, vagy hogy a végtelenségig húzódjon egy verseny, mert egyikük útközben úgy dönt, hogy megpihen).

Mikor már a shitcoinozás sem elég

Az évek alatt megfigyelhettük, hogy a kriptokereskedők előszeretettel ugranak rá a poénos szerencsejáték-platformokra és mémcoinokra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az olyan tokenek, mint a Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) több tízmilliárdos piaci kapitalizációra ugrása az előző bikapiacon.

A hörcsögök természetesen elhozták magukkal saját érméjüket is, nem elszalasztva a legújabb mémcoinná válás lehetőségét. A HAMS token szinte egyik napról a másikra 6 millió dollár feletti kapitalizációra tett szert. Az érme a cikk írásakor 0.60 dolláron kereskedik, ami közel 1000%-os növekedést jelent a csütörtöki árhoz képest.

A Hamsters.gg oldalon található whitepaper megfogalmazza, hogy a platform 5%-os részesedést kap minden fogadásból, amelyből 4%-ot a HAMS token tulajdonosok között osztanak szét.

Mindeközben a Hamsters.gg fejlesztői elmondása szerint ez csak a kezdete az újszerű hörcsögfogadási platformnak. “Az elképzelésünk a hosszú távú fejlődés és a skálázhatóság. Több mint három hónapja dolgozunk ezen a projekten, és elkötelezettek vagyunk egy fenntartható és virágzó ökoszisztéma kiépítése mellett” – írták egy múlt heti tweetben.