Itt a PayPal első blokklánc befektetése!

Az online fizetési megoldásokra szakosodott PayPal is belépett a blokklánc piacra. Az első blokklánc befektetése a Cambridge Blockchain vállalat.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

A PayPal első blokklánc befektetése

A PayPal kedden bejelentette, hogy csatlakozik a Cambridge Blockchain blokklánc technológiai startup finanszírozói köréhez. A technológiai irányvonalú cég pénzügyi szolgáltatóknak segít az érzékeny felhasználói adatok kezelésében – a blokklánc technológia segítségével.

Sem a PayPal sem pedig a Cambridge Blockchain nem erősítette meg a finanszírozás összegét. Azonban az amerikai értékpapír piaci felügyelet, a SEC honlapján megjelent adatok szerint az elmúlt 9 hónap során már 3.5 millió dollár tőkét gyűjtöttek össze. Ezen kívül pedig további 7 millió dollár már a cég rendelkezésére áll a korábbi befektetői körökből.

A startup befektetői között olyan nevek szerepel a HCM Capital, mely az iPhone alkatrész gyártó Foxconn kockázati befektetésekért felelős divíziója. De befektetett már a Cambridge Blockchainbe a Digital Currency Group is. A PayPal blokklánc befektetése mellett a hozzá szorosan kötődő eBay is megjelenik közvetve a finanszírozásban, ugyanis Omidyar, az eBay egyik alapítójának kockázati tőkealapja is befektetett a cégbe.

A PayPal a befektetésről a Coindesknek így nyilatkoztott:

“Azért fektettünk a Cambridge Blockchain cégbe, mert olyan módon használja a blokklánc technológiát a digitális azonosításra, mely úgy gondoljuk hasznos lesz a jövőben az olyan pénzügyi szolgáltatók számára, mint amilyen a PayPal is.”

A szóvivő megerősítette, hogy a Cambridge Blockchain startup a PayPal első blokklánc befektetése volt most. A technológiát pedig új együttműködésekre szeretnék majd használni a jövőben.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.