A Cisco, a Bosch és a Foxconn együttműködésével techipari blokklánc konzorcium jön létre

Egy techipari blokklánc konzorcium létrehozásán dolgozik, a három vezető óriás cég a technológia iparban, a Cisco, a Bosch és a Foxconn. A csoport a blokklánc technológia alkalmazására fog koncentrálni az okos eszközök, az Internet of Things világában.

A techipari blokklánc konzorcium tagjai

Okos eszközök az Internet of Things világábanA Cisco a hálózati és telekom iparágban, a Bosch a fogyasztói elektronika piacán a Foxconn pedig az elektronikai eszközök gyártásában piacvezető. Az utóbbi években az Internet of Things (IoT) és az okos eszközök elterjedése egyre népszerűbbé vált a felhasználók körében. A három techipari cég tehát a legjobb időben kötött megállapodást, hogy az IoT terjedésével fel tudják venni a versenyt.

 A konzorciumhoz további tagok is csatlakoztak, mint a Bank of New York Mellon befektetési és kereskedelmi bank, a Gemalto biztonság technikai cég. Blokklánc témában működő startupok is beléptek a szövetségbe, mint a ConsenSys, a BitSE és a Chronicled.

Blokklánc biztosítja majd az okos eszközöket

A bejelentés szerint, ezek a cégek együtt fognak dolgozni abból a célból, hogy kialakítsanak egy IoT blokklánc protokollt. Az új technológia révén bármilyen mindennapos használati tárgyat az internethez tudnak majd csatlakoztatni. Ezek a hálózati tárgyak aztán képesek lesznek az adat fogadására és továbbítására is.

Blokklánc biztosítja majd az okos eszközöketA kriptopénzek alapjául szolgáló biztonságos és módosíthatatlan blokkláncot használtja majd a konzorcium, hogy biztosítja a különböző okos eszközök közötti kapcsolatot. Egyre nő a IoT eszközök biztosítására az igény, mert megszaporodtak az utóbbi időben a túlterheléses DDoS támadások. Sokszor a hálózatra csatlakoztatott eszközök biztonsági réseit kihasználva tudnak igen nagy károkat okozni a támadók. Ahogy egyre több okos eszközt kezdenek el használni az emberek, eljött az ideje, hogy feltérképezzék a biztonság kérdését és a lehetséges megoldási opciókat.

 A Gemalto termék stratégiáért felelős igazgatója, Joe Pindar így nyilatkozott a biztonság iránti igényről.

“A fizikai tulajdon azonosításának biztonsága egy nagy üzleti lehetőség a következő évtizedben. A nagy értékű logisztikai ellátási láncok és az olyan szabályozott iparágak, mint az energia vagy a gyógyszeripar mind profitálni tudnak majd a következő évtizedben a blokklánc technológia adta lehetőségekből.”

Pindar nyilatkozata is azt támasztja alá, hogy a blokklánc technológiai forradalma elkerülhetetlen. Nincs olyan iparág vagy szektor amelyik figyelmen kívül hathatja a kriptopénzek mögött álló technológiát a következő évek során. A techipari blokklánc konzorcium csak egy a rengeteg iparág specifikus szakmai csoportból világszerte amelyek a technológia lehetőségeit és alkalmazhatóságát tanulmányozza. A decentralizál főkönyvi megoldások egyre jobban terjednek a pénzügyön kívüli termékek és szolgáltatások piacán is.