Itt az első vidámpark, ahol kriptovalutával is lehet majd fizetni

A PortAventura World lesz az első szórakoztató-és szabadidőpark, amely lehetővé teszi a kriptovalutákkal történő fizetést.

A spanyol vidámpark lenne az első a maga területén, amely a szórakozni vágyók számára lehetővé teszi a bitcoinban történő fizetéseket. A kezdeményezés a következő szezontól indulna, és kezdetben az üdülőhely szállodáiban lehetne kriptovalutával kiegyenlíteni a számlát.

Egy sajtóközlemény szerint a népszerű tematikus és szabadidőpark olyan szoftvert fejleszt, amely egy új kriptovaluta fizetési opciót nyújtana az ügyfeleknek.

David García Blancas – a PortAventura World ügyvezető igazgatója – rámutatott, hogy a vállalat célja az, hogy lépést tartson a legújabb trendekkel és a kriptopénzek iránti növekvő kereslettel. Mint ilyen, reményét fejezte ki, hogy a kezdeményezés “kielégíti a vendégek efféle igényeit”.

A spanyolországi Katalóniában található PortAventura Európa egyik legnagyobb szórakoztató központja. Olyan attrakciói mellett, mint az aquapark és a Ferrari Land, hat szállodával rendelkezik, melyekben összesen 2300 szoba található.

A PortAventura lenne tehát az első vidámpark, amely a világon először fogadna el kriptovalutákat, a szállodái azonban nem, mivel már számos hotel, köztük a Pavilions Hotels & Resorts szállodalánc is elfogad kriptovalutákat.

Egy étrendkiegészítőket forgalmazó cég is elkapta a kriptohullámot

Egyre több vállalat dönt úgy, hogy lehetőséget ad a digitális pénzeknek. Az izraeli Todos Medical étrendkiegészítőket forgalmazó vállalat is felszállt a kriptók vonatára és bejelentette, hogy ezentúl elfogadja a kriptovalutákat fizetőeszközként a vállalat hivatalos webáruházában. A cég a következő öt digitális eszközt implementálta: bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC), bitcoin cash (BCH) és dogecoin (DOGE).

A Todos Medical elmagyarázta, hogy az emberek a társaság weboldalán keresztül vásárolhatják meg a termékeket kriptopénzzel, a pénztárnál a fizetési módként pedig a Coinbase Commerce-t kell kiválasztaniuk. Gerald E. Commissiong – a vállalat elnök-vezérigazgatója – úgy kommentálta a kezdeményezést:

“A széles körben használt kriptopénz elfogadásának képessége fontos lépés. Ezzel kiszélesítjük marketingtevékenységünket…”