Itt az első videó Salvador leendő vulkanikus bitcoin bányászfarmjáról

Nayib Bukele salvadori elnök megosztott egy videót, amelyen az látható, hogy milyen lesz Salvador első bitcoin bányászati létesítménye, amelyet a vulkánokból nyert elektromos árammal működtetnek.

Salvador elnöke, Nayib Bukele lehet nem alszik jól, mióta a bitcoint törvényes fizetőeszközzé nyilvánította, hiszen a világ minden részéről kritikák hullámát kapja. De ez úgy tűnik, hogy nem akadályozza meg őt abban, hogy továbblépjen, sőt, úgy tűnik, egyre konkrétabb tervei vannak az országban telepítendő bányászati farmokat illetően.

Néhány órával ezelőtt Bukele megosztott egy tweetet, amelyen egy geotermikus áramtermelő erőmű belsejébe egy bitcoin bányászati létesítmény zakatol.

Első lépések

Bukele “First Steps” (Első lépések) szavai rövidek voltak, és új rajongóinak már angolul írt. A tweet egy videót tartalmazott, amelyen egy olyan létesítmény légi felvételét láthatjuk, amely a vulkánok hőjéből termel elektromos áramot. Ezután a salvadori kormány logójával azonosított teherautót mutatnak be, majd egy férfit, akinek a kezében egy ASIC márkájú bitcoin bányászgép van. A videobemutató az erőmű panorámaképével zárul.

A tweet az elnök egyik legnépszerűbb posztja lett ezidáig több mint 38 ezer lájkkal, 8,1 ezer retweettel és több mint 1800 kommenttel, köztük olyan bitcoin rajongók és influencerek reagáltak a videóra, mint Dan Held a Krakentől, Jay Hao az OKEx-től, Peter Schiff fia, Spencer Schiff és az álnevet használó Hodlnaut.

Bukele elnök nagyon aktív a közösségi médiában, és már többször is megmutatta azt, hogy ha valamit nagyon akar, akkor mindent megtesz annak érdekében, hogy elérje azt. Az az ember, aki nemcsak beszél, hanem cselekszik is.

A vitatott bitcoin-törvényt, amely törvényes fizetőeszközzé nyilvánította a kriptovalutát, a Miamiban megrendezett Bitcoin 2021 rendezvényen jelentette be először, majd néhány nappal később a kongresszus elé terjesztette. Az ország törvényhozói órákon belül, különösebb vita nélkül jóvá is hagyták.

Napokkal később Bukele meglebegtette az ötlet, hogy mi lenne ha a vulkánokból származó energiát felhasználva olcsó és “zöld” villamosárammal bányásznának az országban bitcoint. A mémek gyorsan elterjedtek, de az ötletet sosem tekintették többnek mint puszta kormánypropagandának.

A mai videóból azonban kiderült, hogy Salvador elnöke nagyon is komolyan vette a dolgot, és ha a múltat vesszük alapul, hamarosan a világ első, vulkanikus energiával működő bitcoin bányászfarm megnyitását ünnepelheti az apró közép-amerikai ország.