Az FTX kriptotőzsde bejelentette terjeszkedését Európában

A kripotipar hetedik legnagyobb tőzsdéje nemrégiben bejelentette, hogy létrehozza legújabb leányvállalatát, az FTX Europe-ot. Azt követően, hogy az FTX nevű kriptotőzsde jóváhagyást kapott a ciprusi pénzügyi hatóságoktól, elkezdi kiszolgálni az európai ügyfeleket is. Ez mindösszesen a tőzsde második leányvállalata, az első még 2019 májusában indult, FTX US néven.

„A folyamatos növekedés mellett keressük a lehetőségeket, hogy minden piacon, ahová belépünk, megfelelő engedélyt kapjunk és szabályozottan működjünk. Európa országainak a különböző adóhatóságaival fogunk együttműködni, hogy továbbra is biztonságos és védett környezetet teremtsünk ügyfeleinknek.” – hangzottak el Sam Bankman-Fried-től, az FTX vezérigazgatójától és alapítójától.

Az FTX Europe vezetését Patrick Gruhnra bízzák, aki a Linkedln szerint a svájci Crypto Lawyers nevezetű cég partnere is egyben.

„Az európaiak mostantól használhatják az FTX kategóriájában a legjobb kereskedési platformot annak érdekében, hogy különböző kriptovalutákba fektessenek be egy szabályozott befektetési vállalkozáson keresztül.” – mondta Gruhn.

A FTX meghódítja Európát

Ez nem az első alkalom, mikor a kriptotőzsde megvetette a lábát Euróbában. Még 2020-ban jelentette be, hogy partnerséget kötött a CM-Equity AG-vel, egy német befektetési céggel, hogy a platformon tokenizált részvények kereskedését kezdjék meg.

A müncheni székhelyű vállalat egy fehércímkés megoldás, amely KYC szolgáltatásokat, megfelelő szabványokat és a részvények letétkezelését biztosítja a FTX számára. A szolgáltatás folyamatos, és olyan népszerű részvényeket tartalmaz, mint az Apple, Tesla, Google és a Facebook.