Itt az új Azure blokklánc manager app a Microsoft-tól

  • 23
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Május 2-án jelentette be a Microsoft, az Azure Blockchain Service néven indított szolgáltatását. Nem ők az egyetlenek a piacon.

BasS és a konzorcium

Az új BasS (blockchain-as-a-service) platformon a bejelentés szerint a felhasználók egy előre konfigurált hálózaton hozhatnak létre blokklánc applikációkat.

Frank Shaw a Microsoft üzleti kommunikációs vezetője szerint, ez a szolgáltatás “leegyszerűsíti a konzorcium blokklánc hálózatok alapítását, menedzselését és vezetését”

A konzorcium blokklánc részben privát, az ilyen platformoknak sok közös előnye van a privát blokkláncokkal, de a vezetés egy csoport kezében összpontosul nem úgy, mint a privát blokkláncoknál. Ez a fajta blokklánc a céges együttműködések számára nyújthat jó megoldást.

A Te privát kulcsod, a Te kriptód 🙌 Tárold a digitális vagyonod hidegtárcán. Ingyenes házhozszállítás, 100+ támogatott kriptó.

Shaw hozzátette, hogy az Azure Blockchain Service létre tud hozni egy új konzorcium blokkláncot “néhány egyszerű kattintással”, valamint, a felhasználó számára biztosítja, hogy alapvető műveleteket végre tudjon hajtani, mint például új tagokat hozzáadni a hálózathoz.

A JPMorgan által támogatott nyílt forráskódú blokklánc platform a Quorum az első olyan platform, ami az Azure Blockchain Service-en keresztül menedzselhető. Mark Russinovich az Azure technológiai igazgatója így magyarázta választásukat:

“Mivel a népszerű Ethereum protokollra épül, és a világon a legnagyobb blokklánc fejlesztő közösséggel rendelkezik, a Quorum természetes választás volt.”

A Microsoft Azure 2018 májusában adta ki a blokklánc applikáció készítő szolgáltatását az Azure Blockchain Workbench-et. Ez a platform arra is volt tervezve, hogy a blokklánchoz kapcsolódó munka bizonyos részeit automatizálja. Jelen esetben a blokklánc applikációk fejlesztését segíti elő azáltal, hogy előre elkészített infrastruktúrát biztosít a fejlesztők számára.

A Nasdaq is ebbe az irányba megy

2018 októberében a Microsoft Azure és Nasdaq együttműködésbe kezdett. A Nasdaq  úgy döntött, hogy az Azure blokklánc technológiáját integrálják pénzügyi keretrendszerükbe, azzal az elvárással, hogy ennek köszönhetően a tranzakciók sebességén növekedést tudnak elérni.

Április 30-án az Amazon cloud computing szárnya az Amazon Web Services is kiadta a saját BaaS platformját az Amazon Managed Blockchain-t.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.