Itt az újabb botrány: A The Block kriptohírportált SBF finanszírozta

A The Block, kriptoszférával foglalkozó hírportál vezérigazgatója lemondott, miután kiderült, hogy a kegyvesztett FTX vezérigazgató Sam Bankman-Fried hedge fund cégétől, az Alameda Research-től kapott hiteleket, amelyről nem tájékoztatták sem a szerkesztőséget, sem pedig a nyilvánosságot.

Az Axios által közölt hír szerint a vállalatnál senki más nem tudott ezekről a hitelekről, amelyeket a vállalat vezérigazgatója, Michael McCaffrey által irányított LLC-knek nyújtottak.

A McCaffrey tulajdonában lévő vállalatok három különálló hitelt kaptak az Alameda Research vállalaton keresztül. Az első hitelt a The Block 2021. áprilisi 12 millió dollár értékű tranzakció finanszírozásához kapták. Ennek során az LLC MJMCCAFFREY vállalat megvásárolta a hírportált.

Egy második, 2022. januárjában nyújtott 15 millió dolláros kölcsön a Lonely Road nevű LLC-n keresztül finanszírozta a The Block hírportál működését. Egy harmadik, 16 millió dolláros hitel a jelentés szerint egy Red Sea nevű LLC-hez került. Ezt McCaffrey részben egy bahamai lakás megvásárlására használta fel.

A The Block eddigi pénzügyi igazgatója, Bobby Moran veszi át most a vezérigazgatói posztot. A vállalat átszervezésre törekszik annak érdekében, hogy kivásárolja McCaffrey részesedését a vállalatban.
A cikk leírta, hogy a “napvilágra jutott hír sokkolta a The Block szerkesztőségi vezetőségét. A szerkesztőség tagjai dühösek, amiért McCaffrey nem hozta nyilvánosságra a Bankman-Frieddel és az Alamedával való ilyen szoros és kritikus pénzügyi partnerségét...”.

Larry Cermak, a The Block elemzői részlegének alelnöke kijelentette, hogy “Mike soha nem kért meg engem vagy bárkit az elemzői osztályon, hogy az FTX-ről vagy az SBF-ről bármilyen módon tudósítsunk. Vagy bárki mást, ami azt illeti. Teljes diszkrécióval végezhettük a munkánkat”.

Frank Chaparro, a The Block hírigazgatója ezt a nyilatkozatot tette közzé a Twitteren:

The Block

“Teljesen lesokkolt ez a ma délután megjelent hír. A döbbenet azért is fáj igazán, mert csalódtam Mike-ban, az általa véghezvitt cselekedetben, a móhóságában, és hogy félrevezetett bennünket. Mindenkit a szerkesztőségben teljes homályban tartott.”