Itt a Ripple első negyedéves jelentése – az XRP eladások magukért beszélnek

A Ripple blokkláncvállalat az év első három hónapjában több mint 361 millió dollár értékben adott el XRP tokeneket, szemben az előző negyedévi 226,31 millió dollárral – derül ki a legfrissebb XRP Markets Reportból.

A Ripple több XRP-t adott el, mint amennyit vásárolt az első negyedévben

A jelentés szerint a Ripple az első negyedévben mintegy 2,6 milliárd dollár értékben vásárolt XRP érmét. A vállalat által közölt XRP-eladások értéke pedig 2,93 milliárd dollár volt. Ennek eredményeképpen a vállalat 361,06 millió dolláros pozitív nettó eladást könyvelhetett el, szemben az előző negyedév 226,31 millió dollárjával.

A vállalat globális fizetési termékeket épít, és kifejlesztette az XRP fizetési rendszert, amely teljesen decentralizált. Bár a Ripple és az XRP különálló entitások, a Ripple az XRP-t és az XRP nyilvános blokkláncát használja termékei működtetéséhez.

Az eladások a Ripple on-demand likviditási termékével kapcsolatban történtek, amely segít az ügyfeleknek abban, hogy banki kapcsolatok nélkül mozgathassák pénzüket a világ minden táján.

Erős on-chain aktivitás

Eközben a Ripple erős on-chain aktivitásról is beszámolt. A tőzsdei forgalom 115 millió dollárra emelkedett, ami 34%-os növekedést jelent 2022 negyedik negyedévéhez képest. Az XRP átlagos napi forgalma (ADV) a központosított tőzsdéken 46%-kal ugrott az első negyedévben, 698 millió dollárról 1 milliárd dollárra.

Az XRP árfolyama márciusban jelentős növekedést mutatott, amikor szinte egyik napról a másikra több mint 20%-kal emelkedett, és március 29-én 0,56 dolláros csúcsot ért el. Az árfolyam azonban nem sokkal később visszaesést regisztrált. Jelenleg az XRP 0,47 dolláron kereskedik.

Az NFT-k tekintetében is jelentős a növekedés

A jelentésből az is kiderült, hogy az XRP Ledgeren több mint 1 millió NFT-t minteltek azóta, hogy a hálózat 2022 novemberében engedélyezte ezen digitális eszközök támogatását.

Az adatok alapján a hálózat legnépszerűbb gyűjteményei közé az XPUNKS, a Bored Apes, az XRP Clubs, és az XPECTAR tartozik.

Szabályozási javaslatok

A 2023-as XRP Markets Report az Európai Unióban (EU), az Egyesült Királyságban (UK) és az Egyesült Arab Emírségekben (UAE) javasolt új szabályozási rendszerekről is szólt. Ezek a szabályozások a kriptóra, az engedélyezésre és a tevékenységalapú keretekre összpontosítanak.

A fejlesztők egy új interoperabilitási szabványt (XLS-38d) is javasoltak az XRP főkönyvhöz. Ez a szabvány lehetővé tenné a felhasználók számára a digitális eszközök és adatok blokkláncok közötti átvitelét, függetlenül a programozási nyelvtől és a mögöttes protokolltól.

Jó hír a Ripple számára a pereskedésről

“Március hatodikán a bíróság egy 57 oldalas véleményt adott ki, amelyben eldöntötte, hogy a SEC és a Ripple tanácsadóinak mely véleményeit lehet figyelembe venni az ítélethozásban (és ha akarják, a tárgyaláson), és mely véleményeket kell “törölni”. A bíróság döntése alapján a SEC szakemberét távolították el az “XRP vásárló megfizethető elvárásaival” kapcsolatos véleményével együtt, aki megpróbálta kideríteni, hogy mi “idézte elő az XRP értékének változását.”.

A Ripple azt mondja, hogy a gyorsított ítélet meghozatalára még 2023-ban számít, de az időzítés a bíróságon múlik.