Itt meg mi a fene folyik? A bedőlt SQUID-et is veszik egyesek

A Binance feketelistára tette a Squid Game fejlesztők fiókjait, emellett a CoinMarketCap oldalán figyelmeztetést adott ki. Sokakat azonban sem ez, sem a meglépett fejlesztők nem zavarnak. Az elmúlt 24 órában közel 800%-ot emelkedett a SQUID árfolyama.

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vizsgálatot indított a Squid Game token (SQUID) ügyében, hogy lenyomozza a néhány nappal ezelőtti epikus 45 000%-os pump and dump-hoz köthető kriptoeszközt.

A SQUID a tőzsde szerint egy szimpla exit scam volt, vagyis a fejlesztők amikor már elég pénzt gyűjtötte be a gyanútlan befektetőktől, egyszerűen megléptek. Ennek ellenére néhány rendkívül optimista felhasználó még mindig szakmából vásárolja a tokent a feltámadás reményében, az árfolyam az elmúlt 24 órában ugyanis közel nyolcszorosára ugrott.

A Binance vizsgálja annak a lehetőségét, hogy akik a tokenből vettek és aztán nagyot buktak, valamiféle kompenzációban részesüljenek. A hírek szerint a fejlesztőkhöz köthető címeket már feketelistára helyezte, és blokkláncelemzéssel azonosítja a rossz szereplőket. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje azt reméli, hogy visszaszerezheti az elveszett pénzt, bár erre az esély szinte nulla.

A kriptováltó megállapította, hogy a fejlesztők egy Tornado Cash nevű coinmixer szolgáltatást használtak a tranzakcióik elhomályosítására. “A biztonsági csapatunk jelenleg is nyomon követi ezeket az összegeket” – mondta a szóvivő, majd hozzátette:

“Az ilyen típusú átverések túlságosan is gyakorivá váltak a DeFi térben, mivel a spekulatív kriptobefektetők, akik a következő “holdraszállást” keresik, gyorsan befektetnek minden projektbe anélkül, hogy előtt megfelelően megvizsgálnák az adott eszközt.”

A Binance jelezte, hogy a birtokában lévő információkat átadja a különféle bűnüldöző szerveknek.

Két napja még arról számoltunk be, hogy a token tulajdonosai nem tudtak megszabadulni az érméiktől, miután a SQUID ára több mint 45 000%-ot ugrott. Iparági megfigyelők azonnal megkongatták a vészharangokat mondván, hogy az egész egy óriási átverésnek tűnik, de a Netflix sorozatának nevét viselő tokent úgy vitték, mint a cukrot. Az öröm viszont nem tartott sokáig, a fejlesztők ugyanis nagyjából 2,8 millió dollárt összegyűjtve dobbantottak, aminek hatására a token ára bezuhant.

A Binance tulajdonában lévő CoinMarketCap figyelmeztetést adott ki a SQUID-re vonatkozóan:

“Több jelentést kaptunk arról, hogy a weboldal és a közösségi oldalak már nem működnek, és a felhasználók nem tudják eladni a tokent a Pancakeswap-on. Egyre több bizonyíték van arra, hogy ez a projekt megbukott. Kérjük, végezze el saját kutatásait és legyen rendkívül óvatos. Ez a projekt, bár egyértelműen azonos nevű a Netflix sorozatával, NEM kapcsolódik a hivatalos IP-hez.”