Itt vannak a legjobb kriptokártyák 2021-re: fizess gondtalanul kriptóval!

A kriptokártyák tökéletes megoldást nyújtanak azokra az esetekre, amikor egy boltban vagy webáruházban kriptovalutával szeretnél fizetni, vagy éppen egy automatából szeretnél pénzt levenni. Ezeknek a kártyáknak az a nagy előnye, hogy mindenhol elfogadják, ahol a bankkártyás fizetési mód elérhető.

Miért válassz kriptokártyát?

Igaz, hogy egyre több helyen lehet már közvetlenül kriptóval fizetni, de az esetek túlnyomó többségében ez a lehetőség még nem elérhető. Szerencsére pont erre találták ki a kriptovaluta betéti kártyákat. A kártya használatával ugyanúgy fizethetsz, mintha a pénzed valamilyen más valutában, például forintban, dollárban vagy euróban lenne. Vásárláskor ugyanis a kártyán tárolt kriptó átváltásra kerül az adott pénznemre, amelyben épp fizetni szeretnél.

Ha Te is szeretnél egy ilyen kártyát, ma már számos lehetőség közül választhatsz. A kártyák között különbség van azonban a támogatott kriptovaluták és a díjak tekintetében is. Tehát a döntés meghozatalánál mindenképp vedd figyelembe ezeket a szempontokat.

Íme a legjobb kriptokártyák 2021-re.

Wirex Card

A Wirex egy londoni illetőségű kriptokártya cég, amely 2015-ben bocsátotta ki az első kriptokártyáját. A Wirex kártya 18 különböző devizanemet támogat, köztük megtalálható többek között a Bitcoin, az Ethereum, a Ripple, az angol font és az amerikai dollár is. A pénz átváltására a Wirex applikációjában van lehetőség.

A cég Cryptoback pénzvisszatérítési programjának köszönhetően az üzletekben történő fizetések után Bitcoin visszatérítést is kaphatsz, ha Wirex kártyát használsz.

A kártya kezelési díja havonta 1,20 euró. Az ATM-es készpénzfelvétel díja 2,25 euró Európán belül. A kártyához tartozik egy 20 ezer dolláros limit is, valamint az egy napon történő költések összege nem haladhatja meg a 10 ezer dollárt.

Binance Visa Card

A világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, a Binance 2020 júliusában bocsátotta ki a Binance Visa Card névre keresztelt kártyáját. A Binance Visa Card előnye, hogy a kártyához kapcsolódóan nincsenek díjak és akár 8%-os pénzvisszatérítés is járhat a fizetések után.

Nexo Card

A Nexo kriptokártyája, a Nexo Card eltér a többi cég kártyájától. A Nexo ugyanis nem váltja át az adott kriptovalutát más devizanemre, például dollárra vagy euróra minden egyes tranzakciónál, hanem ehelyett instant kölcsönt biztosít a tranzakció más valutában történő teljesítéséhez. A kölcsön visszafizetésére később lehetőséged van mind kriptovalutában, mind egyéb pénznemben.

A Nexo kártyához kapcsolódóan sincsenek havi vagy éves díjak. A kamat viszont fixen 5,9%. A fizetések után 2%-os visszatérítést kaphatsz Nexo token vagy Bitcoin formájában.

Coinbase Card

A Coinbase kriptovaluta tőzsde is rendelkezik saját kártyával. A Coinbase Card egy Visa kártya, tehát mindenhol használható, ahol elfogadják a Visa kártyákat. A kártya 9 kriptovalutát támogat, köztük a Bitcoint, az Ethereumot, a Litecoint és a Ripplet is.

Havidíjak nincsenek, de azért különböző mértékű tranzakciós díjakkal számolni kell. A napi költési limit 10 ezer euró, a készpénzfelvétel pedig maximum napi 500 euró lehet.

Pénzvisszatérítési program a Coinbase esetében nem elérhető.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük