Izrael kriptovaluta szektorát nem érdekli a medvepiac

Izrael kriptovaluta szektora továbbra is optimista, hiába az elmúlt napok-hetek aggodalmakat keltő kriptohírei. Az ország első kripto befektető vállalata 50 millió dollár értékű vagyoneszközt tervez gyűjteni két frissen megnyitott kriptovaluta alapjába. Ráadásul egy izraeli bányászcég már a kanadai tőzsdék felé kacsintgat.

A 2018-as medvepiac úgy látszik, hogy néhány országban nem kelt aggodalmat, így Izrael sem tér el korábbi terveitől miszerint egy állami támogatású kriptovalutát terveznek kifejleszteni.

És miért is aggódnának, amikor a szektor meglehetősen jól teljesít.

Az ország első kriptovalutára fókuszáló befektetési vállalata, a Silver Castle Ltd. 2018 végére 50 millió dollárnyi forrást tervez összegyűjteni vagyonkezelési okán.

A vállalat CEO-ja pedig nem meglepő, de nagyon optimistán vélekedik a projektről:

“Már egy éve építjük az infrastruktúrát, amivel nagyon-nagyon magas biztonsági szint mellett tudjuk kezelni az emberek pénzét.”

És nem csak a biztonságra büszkék, de a csapatukra is: Zvi Ziv (a Bank Hapoalim korábbi CEO-ja) és Gabriella Ravid (az ország legnagyobb befektetési alapjának, a Psagot Ofek Investment House-nak volt alapítója és CEO-ja) csak kettő a legnagyobb nevek közül, akik a projekten dolgoznak.

Izrael kriptovaluta szektorát nem érdekli a medvepiac, a kanadai tőzsde felé tekintgetnek

A következő cél a kanadai tőzsde

És nem a Silver Castle az egyetlen cég Izraelben, akik a kriptovalutára koncentrálnak. Egy kriptovaluta bányászcég, a Bitfarms november 11-én kiadott sajtóközleménye szerint ugyanis a vállalat befejezte az elsődleges szabályozási struktúrája kialakítását annak érdekében, hogy tőzsdére léphessen Kanadában. Ehhez már az Ontario Vagyoneszköz Bizottsághoz is benyújtották a kérelmet a lehetőségek iránt érdeklődve.

A Bitfarms CEO-ja Wes Fulford így nyilatkozott:

“Jelenleg is vizsgáljuk a lehetőségeinket a Bitfarms láthatóságának növelésével kapcsolatban. Kanada az egyik legaktívabb piac a növekvő szektorunkban, és számos blokklánc és kripto bányász cég sikeresen gyűjtötte már össze a szükséges tőkét az országban.”

A jövőben majd kiderül, hogy a medvepiac ellenére is képes lesz-e kitartani Izrael kriptovaluta tervei mellett.

Ti mit gondoltok, tudja-e ugyanilyen iramban folytatni a fejlődést Izrael vagy az utóbbi idők problémái mellett nem lesz kapacitása rá?