A japán pénzügyi óriás SBI célja a készpénzmentes társadalom

A készpénzmentes társadalom modelljét pedig egy mobilos kriptotokennel kívánja megvalósítani a japán SBI group.

CoinCash ATM Pécsett és Szegeden

Az SBI befektetési részlege, az SBI Holdings volt az első, mely bank által támogatott kriptotőzsdét indított Japánban, egy friss bejegyzésben tette közzé, hogy a koncepció tesztelése érdekében útjára indítja a DLT-technológián nyugvó S coinját.

Az S coint csak úgy jellemzi a közlemény, mint egy elszámolási coin és az SBI Holdings vezetői Mamoru Fujimoto és Yoshitaka Kitao elnök úgy jellemezték a coint, mint amivel mobilon keresztül lehet fizetni és elszámolni.

A teszt során a pénzügyi óriás alkalmazottai a vállalat S Coin platformját használva készpénzmentes tranzakciókat bonyolíthatnak kávézókban és éttermekben, valamint a tokiói székhelyen.

A tokenhez való hozzáférést egy a Glory cégtől vásárolt pénztechnológiai készülék segíti, mely összekapcsolja a PoS készülékeket az S-Coin platformmal. A tesztben résztvevők a készülékkel tudják feltölteni a bankkártyájukat, mely után S coinok kerülnek kiküldésre a mobiljaikra.

A közleményben szinten meg lett említve, hogy a S Coin Platform köré építendő jövőbeli termékek a Glory céggel közösen kerülnek bevezetésre. A több mint 3 milliárd dolláros mérlegfőösszegű vállalattal való partnerségről és a teszt céljáról az SBI a friss pénzügyi jelentésében így ír:

Ezáltal hagyományos pénzt váltunk különböző elektronikus pénzekre és meg tudunk róla győződni, hogy a megoldással teljesíthetők-e a különböző felhasználók igényei, vagy sem. Ezek után átgondoljuk az elektronikus pénz elszámolásokat, hasonlóan ahogy a Glory termékekkel lebonyolított elszámolások esetében.

A teszt célja egyben, hogy további felhasználási lehetőségeket nyisson az elosztott főkönyvi technológiának (DLT) és a kriptopénzeknek.

Az S Coin platformot az SBI Holdings fejlesztette ki egy Orb nevű startup DLT technológiájának felhasználásával. A platformon változatos és különböző célokra használható kriptopénzeket lehet tervezni és kibocsátani.

Az Orb blokklánca a tranzakciók feldolgozására és a pénzügyi/szerződéses alkalmazások menedzselésére lett kifejlesztve. A honlapjuk szerint magas fokú rendelkezésre állást, skálázhatóságot és konzorcium hálózatokat kínálnak.

A nem túl távoli jövőben a két SBI vezető célja, hogy egy olyan készpénzmentes társadalom jöjjön létre, ahol egymással versengő cégek (mint az Orb és a Glory) változatos elszámolási infrastruktúrákat tudnak kínálni.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.