A japán pénzügyi óriás SBI célja a készpénzmentes társadalom

A készpénzmentes társadalom modelljét pedig egy mobilos kriptotokennel kívánja megvalósítani a japán SBI group.

Az SBI befektetési részlege, az SBI Holdings volt az első, mely bank által támogatott kriptotőzsdét indított Japánban, egy friss bejegyzésben tette közzé, hogy a koncepció tesztelése érdekében útjára indítja a DLT-technológián nyugvó S coinját.

Az S coint csak úgy jellemzi a közlemény, mint egy elszámolási coin és az SBI Holdings vezetői Mamoru Fujimoto és Yoshitaka Kitao elnök úgy jellemezték a coint, mint amivel mobilon keresztül lehet fizetni és elszámolni.

A teszt során a pénzügyi óriás alkalmazottai a vállalat S Coin platformját használva készpénzmentes tranzakciókat bonyolíthatnak kávézókban és éttermekben, valamint a tokiói székhelyen.

A tokenhez való hozzáférést egy a Glory cégtől vásárolt pénztechnológiai készülék segíti, mely összekapcsolja a PoS készülékeket az S-Coin platformmal. A tesztben résztvevők a készülékkel tudják feltölteni a bankkártyájukat, mely után S coinok kerülnek kiküldésre a mobiljaikra.

A közleményben szinten meg lett említve, hogy a S Coin Platform köré építendő jövőbeli termékek a Glory céggel közösen kerülnek bevezetésre. A több mint 3 milliárd dolláros mérlegfőösszegű vállalattal való partnerségről és a teszt céljáról az SBI a friss pénzügyi jelentésében így ír:

Ezáltal hagyományos pénzt váltunk különböző elektronikus pénzekre és meg tudunk róla győződni, hogy a megoldással teljesíthetők-e a különböző felhasználók igényei, vagy sem. Ezek után átgondoljuk az elektronikus pénz elszámolásokat, hasonlóan ahogy a Glory termékekkel lebonyolított elszámolások esetében.

A teszt célja egyben, hogy további felhasználási lehetőségeket nyisson az elosztott főkönyvi technológiának (DLT) és a kriptopénzeknek.

Az S Coin platformot az SBI Holdings fejlesztette ki egy Orb nevű startup DLT technológiájának felhasználásával. A platformon változatos és különböző célokra használható kriptopénzeket lehet tervezni és kibocsátani.

Az Orb blokklánca a tranzakciók feldolgozására és a pénzügyi/szerződéses alkalmazások menedzselésére lett kifejlesztve. A honlapjuk szerint magas fokú rendelkezésre állást, skálázhatóságot és konzorcium hálózatokat kínálnak.

A nem túl távoli jövőben a két SBI vezető célja, hogy egy olyan készpénzmentes társadalom jöjjön létre, ahol egymással versengő cégek (mint az Orb és a Glory) változatos elszámolási infrastruktúrákat tudnak kínálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük