A japán szabályozó jóváhagyta a Facebook Libra projektet

A Facebook jövőre élesedő Libra projektje meglehetősen szívélyes fogadtatásra talált Japánban és az ország pénzügyi szabályozója szerint a közösségi hálózat projektről kiadott fehér könyve megfelel az ország pénzügyi megfelelési követelményeinek.

A Financial Services Agency (FSA), Japán kriptovalutákkal és tőzsdék szabályozásával megbízott szerve szerint a Libra “nem valószínű, hogy kriptoeszköz” lenne.

A japán jogszabályok értelmében a kriptovaluták “nem hivatalosan elfogadott fizetőeszközök vagy hivatalos fizetőeszközön alapuló eszközök.” A Facebook Libráját devizakosár fogja fedezni, köztük az USD, EUR, GBP és a JPY és ezek alapján nem tekinthető kriptovalutának.

Helyette a Nikkei értesülése szerint az FSA a Libra tranzakciókat “általános pénz tranzakcióknak és utalásoknak” fogja bélyegezni. Ugyanakkor a Librához köthető banki műveleteknek meg kell felelniük a “szigorú” szabályozásoknak, ami annyit jelent, hogy a tranzakciók maximális értékét 1 million jenben rögzíthetik tranzakciónként (~ 2.6 M Ft). A mobilos utalások ugyanolyan szabályozások tárgyát képezik mint a banki utalások.

So & Sato, Japán egyik vezető ügyvédi irodája a múlt héten kiadott egy prezentációt a Libráról és jogi státuszáról a Japan Blockchain Association (JBA) megbízásából.

Az iroda a prezentációban is kijelentette, a Facebook digitális eszköze nem fog különösebb szabályozói nehézségekbe ütközni Japánban. Kiemelték, a Facebook technológiai választása meglehetősen “orthodox” és a fejlesztői tisztában vannak a különböző joghatóságok szabályozói útmutatóival.

So & Sato azt is kiemelte, amíg a Libra valóban képes lesz stabilcoinként funkcionálni, addig nem fog “a hatályos japán jogszabályok értelmében korlátozások tárgya lenni.”

Amennyiben viszont az FSA meggondolja magát és kriptoeszközként kategorizálja, akkor a fejlesztőinek először be kell szerezniük a működési engedélyt az FSA-tól és csak utána válik kereskedhetővé a kriptotőzsdéken.


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.