Jay-Z és a Puma NFT-infúziós sportcipő kollekciót dobott piacra

A szórakozás és a divat világának két befolyásos óriása, a Puma és a Jay-Z által alapított Roc Nation összefogott, és közösen létrehoztak egy rendkívüli sportcipő kollekciót. A nem helyettesíthető tokenek (NFT-k) csúcstechnológiáját kiaknázó gyűjtemény a hip-hop kulturális hatását ünnepli.

Az RS-XL Mixtape kollekció Alexander-John és Emory Jones közös erőfeszítése, és tisztelettel adózik a mixkazetták (mixtape-ek) fejlődése előtt, amelyek az elmúlt öt évtizedben létfontosságú szerepet játszottak a hip-hop mozgalom alakulásában.

Ez a kollekció azonban nem csak a divatos lábbelikről szól; a Legitimate szabadalmaztatott „LGT Tag” technológiája és a blokklánc által támogatott NFT-k innovatív integrációja zökkenőmentesen egyesíti a fizikai és a digitális birodalmat.

Az edzőcipők és az NFT-k innovatív fúziója

A gyűjteményben három különböző stílus képviselteti magát – a magnókazetta, a lemez és a lejátszási lista –, és minden pár cipőn egy diszkrét LGT címke van elrejtve a bal cipő nyelve alatt. A címkén belüli közeli kommunikációs (NFC) chip egyszerű okostelefonos szkennelésével a viselők exkluzív digitális élményekhez férhetnek hozzá.

A blokklánc technológia integrálása magasabb szintre emeli ezt az élményt, ugyanis minden NFC chip egy NFT-hez kapcsolódik, amelyet a Legitimate az Avalanche blokkláncon hozott létre.

Ezek az NFT-hez kötött LGT-címkék kettős célt szolgálnak – nemcsak hozzáférést biztosítanak a digitális tartalmakhoz, hanem hitelesítési mechanizmusként is funkcionálnak, ezzel biztosítva a fizikai termékek hitelességét, beleértve a cipőket és az egyéb kapcsolódó ruházatot is.

Jay-Z és a Puma NFT: A divat új korszaka

Az RS-XL Mixtape kollekció nem csak stílusos látványelemeket kínál; exkluzív heti mixtape-ekhez is hozzáférést biztosít a vásárlóknak, amelyek a Roc Nation feltörekvő művészeinek kiadatlan számait tartalmazzák.

A Mixtape kollekció elindítása egybeesik a hip-hop 50 éves fennállásával, ami a Puma kulturális megbecsülés és innováció iránti elkötelezettségének ékes bizonyítéka.

A Puma kacérkodása az NFT-kkel azonban nem korlátozódik erre az együttműködésre. Korábban a márka együttműködött LaMelo Ball NBA sztárral és a Gutter Cat Gang NFT-projekttel, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, az NFT-ken keresztül vásároljanak cipőket.

A Puma és a Roc Nation után a hip-hop kultúra és a blokklánc technológia szálai egyre szorosabban fonódnak össze. A Dior luxus divatház például nemrégiben mutatta be a B33-at, az Ethereum blokklánchoz kapcsolódó férfi cipők sorozatát az azokhoz tartozó NFT-ken keresztül, a digitális iker technológiát a divat világába integrálva.