A Mt. Gox kifizetések ellenére 30 napos csúcsra ért a spot Bitcoin ETF beáramlás

Az elmúlt napokban komolyabb visszaesést lehetett tapasztalni a bitcoin árfolyamában, egy időben még 54 ezer dollárig is visszaesett a legnagyobb kriptovaluta árfolyama. A cikk írásakor azonban már majdnem 58 ezer dolláron van megint ( BTC Price BTC Price ), szóval valószínűleg nem tartós visszaesésről van szó. És ezt az is jól mutatja, hogy július ötödikén a spot Bitcoin ETF termékekbe áramló tőke mértéke egy hónapos időtartamot nézve rekordot döntött 143 millió dollárral. A Coinglass adatai szerint a 11 legjobb spot Bitcoin ETF közül négyhez nagyjából 3000 bitcoin került hozzáadásra 175 millió dollár értékben. Ennek 80%-a a Fidelity FBTC alapjába érkezett.

A maradék jelentősebb beáramlást a Bitwise (BITB), az Ark 21Shares (ARKB), és a VanEck (HODL) kapta. Jelentősebb kiáramlást szenvedett el a Grayscale GBTC alapja 500 BTC veszteséggel. A maradék spot Bitcoin ETF vonatkozásában nem volt komoly változás.

Erősek a bitcoin várakozások – ez jó a spot Bitcoin ETF-eknek is

A mostani nettó 143 millió dolláros beáramlási érték a legmagasabb egynapos összeg június 6. óta. Annyit azért ki kell emelni, hogy június elején jelentős beáramlások érkeztek a spot Bitcoin ETF-ekbe. Mindössze négy nap alatt, június 4. és június 7. között 1,7 milliárd dollárnyi beáramlás történt. Június 7-én rekorddöntés is lett egyébként, ekkor már 18 napja nettó beáramlásról lehetett beszámolni. Aztán jött a feketeleves, június 10-én, a következő kereskedési napon 65 millió dollárnyi kiáramlás történt az alapokból.

A BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) továbbra is a legnagyobb ETF 17 milliárd dollárt meghaladó értékű kezelt eszközzel a The Block fenti grafikonja szerint. Mindez annak ellenére, hogy az alap a fentebb említett július 5-én nem tapasztalt jelentős be- vagy kiáramlást. És hogy mi áll a július ötödikei jelentős beáramlás hátterében? Ez tükrözhet némi fogyasztói optimizmust a bitcoin árával kapcsolatban, az Mt Gox bitcoinok eladási lépései ellenére. A Bitwise vezérigazgatója, Hunter Horsley arról posztolt például az X-en, hogy szerinte a Bitcoin kilátásai még soha nem voltak ilyen erősek. Akik be akarnak szállni a bitcoinba, azoknak most ez a korrekciós hét tökéletes alkalmat kínált a belépésre.