A Bolondok Napja bemutatja: Jesus Coin

Az új kriptopénzek és ICO-k elárasztották a kriptovilágot és csak idő kérdése volt, mikor jelenik meg az első, aki teljesen extrémre veszi a figurát. Az ő nevük: Jesus Coin.

Mi az a Jesus Coin?

A Jesus Coin egyértelműen egy viccnek indult, azonban mégis befektetői érdeklődést és komoly média figyelmet keltett maga körül.

A kriptopénz (?) egy ERC20 kompatibilis token, amely 37%-kal nagyobb hatékonyságot kínál mint az imádság, és gyorsabb tranzakciós időt ígér a felhasználónak Istennel való kommunikációja során. Összességében a Jézus érme célja, hogy Jézust decentralizálja a blokkhálózaton. Míg egyes startupok olyan világi és gyarló dolgok, mint az ingatlanok vagy az online szerencsejáték decentralizására törekszenek, a Jesus Coin Jézust szeretné decentralizálni a keresztényeknek az egész világon.

“A Jesus Coin az Isten fiának pénznemeként lett kifejlesztve. Az erkölcsileg reményvesztett kriptopénzektől eltérően a Jesus Coin egyedülálló előnye, hogy globális hozzáférést biztosít Jézushoz, ami biztonságosabb és gyorsabb mint korábban bármikor”, olvashatjuk a JC weboldalán.

A tokenek maximális száma több mint 20 milliárd. A kriptopénznek saját fehér könyve is van angolul valamint latinul, a dokumentum 13 oldalas. A könyv szerint a kereszténység a világ legnagyobb csoportosulása több mint 2 milliárd követővel, emiatt megérdemelnek egy saját pénznemet.

Ezt szem előtt tartva a JC az összes keresztény de facto pénznemévé akar válni. Az alkotók rendkívül ambiciózus terveket szőttek. Eszerint a JC 2030-ra a második legerősebb keresztény intézménye szeretne lenni, 2050-re pedig a katolikus egyházat is le akarja körözni, és ezáltal a világ első számú egyházi méltóságává válni.

A token felhasználói rengeteg előnyhöz jutnak. Ott van például a bűn megbocsátása funkció, amely során a Jézus érme tárgyalásokat folytat az egyházakkal a felhasználók bűneinek elrendezésére. Ezenkívül garantálja, hogy a token minden tulajdonosát kimenti a pokolból, valamint lelki útmutatást is nyújt a kripto vagyonok értékének növeléséhez.

A Jézus érme mögött álló csapat tagjai, Jézus Krisztus alapító és vezérigazgató. A felső vezetői körhöz tartozik többek között Júdás (fejlesztő), János (ügyfélszolgálat) és Péter (piár).

A Jesus Coin minden bizonnyal egy szatirikus ötlet, azonban a viccből pénz lett, az ICO vásár után több kriptotőzsdén is megjelentek, a közösségi médiákon ezrek csatlakoztak a projekthez – a térítés tehát folytatódik.

Forrás: CoinMarketCap

Borítókép forrás: Jesus Coin, Twitter

Szici

"Let’s try to secure everything" - Nick Szabo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.