Jobb, ha óvatosak most a befektetők – mutatjuk mire figyelnek a profik

A Bitcoin a márciusi bankválság idején elért emelkedését meg tudta tartani, így továbbra is 28 000 dollár körül oldalazik az árfolyam. A BTC ára ezzel pedig már több mint két hete, március 18 óta 26 000 és 29 300 dollár között mozog. Továbbra is kényes egyensúlyban van tehát a bitcoin árfolyam, ami egyre inkább előre vetíti mindkét irányba történő kitörés lehetőségét.

A hét legfontosabb kriptovaluta hírei egy helyen

Elon Musk úgy látszik továbbra is pártolja kedvenc kripto-kutyáját, a Doge-t, mivel a napokban ismét elővette a mémcoint. Miután a Twitter logóját Musk lecserélte a DOGE szimbólumára, a mém token értéke szinte pillanatok alatt több mint 30%-kal ugrott meg. A változtatásra röviddel azt követően került sor, hogy Muskot perbe fognák a DOGE-árfolyam manipulációja kapcsán. A befektetők látva a megnövekedett érdeklődést a kutyás projektek iránt, nem kizárólag a DOGE-ból vásároltak be, így több mémcoin ára is pillanatok alatt kilőtt.

Egy Andy Baio névre hallgató blogger tárta fel nemrégiben, hogy a Bitcoin alapdokumentációja, a Bitcoin Whitepaper az összes új macOS-ban el van rejtve. A 10.14.0-s verzióban jelent meg először a dokumentáció és azóta sem került eltávolításra. A 10.14.0-s verzió 2018. szeptemberében jelent meg, így már öt éve ott lapul a gépeken a rejtélyes fájl. Most már bárki könnyen megtalálhatja a dokumentumot egy parancssori utasítás végrehajtásával vagy újabb gépek esetén a Finder segítségével. A héten szülinapos Satoshi Nakamoto, a Bitcoin Whitepaper írója méltán büszke lehet alkotására, hogy mennyi helyre eljutott az évek során.

A Paxful peer-to-peer tőzsde bejelentette, hogy felfüggeszti piacterét. Ray Youssef a cég CEO-ja hozzátette, hogy további részleteket nem tud megosztani, hogy a döntés hátterében pontosan milyen okok állhatnak. Azonban annyit elárult, hogy a személyzet részéről néhány felmondás kritikusnak bizonyult a vállalat számára. Valószínűleg azonban az sem segítette a helyzetet, hogy a Paxful másik társalapítója pert indított a cég ellen.

Óvatosságra intenek a profi befektetők

A Bitcoin 30 000 dollárig várt útja némi ellenállásba ütközött. Napok, sőt hetek óta nem tud igazán kimagasló nyereséget, vagy éppen ellenkezőleg, esést összehozni a kriptovaluta.

A BTC bányászati nehézsége ugyanakkor már elmozdult. A Glassnode láncon belüli elemzési platform adatai szerint a BTC bányászati ​​nehézsége április 6-án ugyanis minden idők csúcsát érte el. Ez azt jelenti minden eddiginél több bányász aktív a hálózaton, bízva a további pozitív fejleményekben.

Óvatosságra intenek a profi befektetők

Újra zöldben a Bitcoin, de meddig?

A Glassnode adatai szerint a BTC korrigált Output Profit Ration (aSOPR) értéke ismét átlépte az egyet. Ez arra utalt, hogy a befektetők nyereséges pozícióban vannak, azonban a jelentősebb bikapiaci trend hiányában könnyen kialakulhat egy lokális csúcs is az árfolyam görbén, ha a mozgás hiánya miatt a befektetők belekezdenek a profit realizálásába.

(aSOPR) értéke ismét átlépte az egyet

Elemzők szerint annak ellenére, hogy a BTC a bullish irányba mozdult el, rövid távú árkorrekció következhet be a piacon. Erősebb optimista hangulat esetén azonban ez az árkorrekció még várathat magára.

a tőzsdéken tárolt bitcoin érme tartalék fokozatos csökkenést mutatot az elmúlt hét nap során

Ezenkívül a CryptoQuant adatai szerint a tőzsdéken tárolt bitcoin érme tartalék fokozatos csökkenést mutatott az elmúlt hét nap során. Ez a piacon tapasztalható alacsonyabb eladási nyomás jeleként is felfogható. A BTC tőzsdei nettó beáramlása azonban nem tekinthető jó jelnek. Ennek oka az volt, hogy a nettó beutalások meghaladták a nettó kivonásokat, ami arra utal, hogy a következő napokban nagyobb eladási nyomás várható.

a piac mindkét irányban elmozdulhat a következő napokban

A bitcoin piaci értéke a realizált értékhez képest (MVRV) április 5-e óta az 1,4-es szint körül mozgott. Az egyértelmű növekvő vagy csökkenő tendencia hiánya pedig azt jelentheti, hogy a piac mindkét irányban elmozdulhat a következő napokban.

Vegyes jelzéseket ad a bitcoin piac

Ha az összes fent említett jel nem volt elég zavaró, akkor ehhez jöhet még hozzá a vegyes technikai kép.

A bitcoin RSI mutatója sem tud egyértelmű felfelé vagy lefelé irányuló mozgást előre vetíteni. Ehelyett az RSI csak oldalra mozog március közepe óta, az 50 és 60 közötti tartományhoz ragaszkodva.

Ezenkívül a Bollinger Bands igencsak szűk sávba húzódott össze, ami idővel mindenképpen előrejelezhet egy kitörést.

A kérdés tehát most már nem az, hogy megtörténik-e a jelenlegi árfolyamsávból a bitcoin kitörése, hanem hogy merre lendül majd a BTC árfolyam? Úgy tűnik, a kitörés ugyanis csak idő kérdése. Eközben azonban az egyértelmű vételi vagy eladási jelzésben reménykedő befektetőknek óvatosnak kell maradniuk.

a BTCUSD március 18-a óta tehát beragadt egy árfolyamsávba

Technikai szempontból a BTCUSD március 18-a óta tehát beragadt egy árfolyamsávba, az ármozgás szünetel és megjelent bizonyos fokú bizonytalanság is. Jelenleg szimmetrikus háromszög mintázatban zajlik a kereskedés, a csúcshoz pedig napról napra egyre közelebb kerül a bitcoin.

Innen pedig mind felfelé, mint pedig lefelé megindulhat az árfolyam, attól függően a medvék vagy a bikák kerülnek majd idővel fölénybe.

A medvepiaci kitörés a kulcsfontosságú 25 000 dolláros szintet hozhatja vissza a fókuszba

A medvepiaci kitörés a kulcsfontosságú 25 000 dolláros szintet hozhatja vissza a fókuszba, amely jelentős ellenállási gátként szolgált a közelmúltban. Az árfolyam 2022 júniusától a legutóbbi, március 17-i emelkedésig a 25 000 dolláros határ alatt ragadt, miközben az 50 napos MA is ezen a szinten nyugszik, ami jelentős támogatást jelenthet. Az is benne van a pakliban, hogy egy hosszabbtávú emelkedő trend előtt ezt a szintet teszteli majd vissza az árfolyam.

Ezzel szemben egy bikapiaci kitörés a pszichológiai 30 000 dolláros szintet helyezi fókuszba, majd az e fölötti 31 200 dollár körüli ellenállást. Ennek a szintnek az elérése is minden bizonnyal új trendet hozhat magával.

A bitcoin díjak árulkodhatnak a kitörés irányáról

A kitörés irányát ebben a szakaszban még a legtöbben csak találgatni tudják. Azonban a Glassnode láncon belüli adatokat elemzőcég szerint a kulcsfontosságú mérőszám jelen esetben a díjak értéke.

A Glassnode kutatása szerint a bitcoin utalások díjaira vonatkozó 90 napos SMA jelenleg meghaladja az éves átlagot, ami tovább erősíti azt a meggyőződésüket, hogy keresletcsúcsok alakulhatnak ki, ami felfelé verheti az árfolyamot.

A bitcoin díjak árulkodhatnak a kitörés irányáról

A kripto piac félelem és kapzsiság indexe, valamint a Bitcoin félelem és kapzsiság indexe egyaránt szilárdan belépett a kapzsiság területére. Ez ismét a bikapiaci kitörés felé hajlik. Azonban a híres mondás úgy szól.

„Azzal kereskedj, amit látsz, és ne azzal, amit gondolsz.”

A technikai kép és a makropiaci helyzet (például az amerikai dollár közelmúltban tapasztalt újjáéledése) mindkét irányba támogathatja a kitörést.