Jöhet az Ethereum a Discord platformjára, de a felhasználók egy jó része nem kér belőle

Az Ethereum integráció utat nyitna a Discordnak az NFT-k és a Web 3.0 felé, miközben a tokenek felhasználását is egyre jobban a mainstream felé terelgetné. A felhasználók egy jó része azonban a kriptókat környezetszennyezőnek, átverésnek és feleslegesnek tartja, és a frissítésből sem kér.

Nem sokat lehet tudni az Ethereum integrációról, de szinte biztos, hogy már készülőben van

Az Ethereum integráció lehetséges érkezését Jason Citron Discord CEO osztotta meg Twitteren – bár nagy, hivatalos közleménynek egyáltalán nem nevezhetjük a hír megosztását. Citron a Not Boring alapító, Packy McCormick egy tweetjére reagálva lengette be a Discord új funkcióját. A Citron által megosztott még fejlesztés alatt álló verzió képernyőképe a Discord fiókokhoz kapcsolatható egyéb fiókokat mutatja be, melynél a MetaMask és a WalletConnect is megjelenik már.


Azonban, hogy mikor érkezhet az Ethereum integráció a Discord platformjára, pontosan milyen funkciókat jelent és hogy a fejlesztés milyen szakaszban áll jelenleg, arról Citron nem osztott meg további információkat. A képernyőképhez is mindössze annyit fűzött hozzá rejtélyesen, hogy „valószínűleg semmi” – amely az NFT-k világában általában azt jelenti, hogy „ez kifejezetten valami nagy dolog lesz a jövőben”. Ezzel McCormick eredeti tweetjére utalt vissza, amelyben a Discord jelenlegi helyzete mellett a platform potenciális jövőjéről és Web 3.0-s lehetőségeiről írt.

Az egyik felhasználó kérdésére, miszerint pontosan hol lehet az új funkciót elérni a platformon, Citron mindössze annyit válaszolt, hogy jelenleg még nincs közzétévé az a verzió, amelyben elérhető az Ethereum tárcák összekötése a Discord fiókokkal.

A Discord felhasználók egy része köszöni, de nem kér a kriptókból

A félig hivatalos bejelentést azonban nem követte kitörő ujjongás a Discordosok részéről, a csatározás pedig már Citron tweetje alatt megkezdődött. A leghangosabbak (vagy legalábbis azok, akik a legfelháborodottabbak tudnak tweetelni) pedig egyértelműen ellenkezésüket fejezték ki a bejelentéssel kapcsolatban.

Már az első válaszban az egyik felhasználó környezetszennyező piramisjátéknak nevezi az NFT-eket, mely gondolat aztán jó pár üzenetben visszaköszön még. Egy másik felhasználó, akinek tweetje a cikk írásának idején már 11 ezer like-ot kapott, a Discord elhagyására buzdította a többieket:

„Alig várom, hogy elmondhassam a barátaimnak, hogy a Discord a környezetet jelentősen szennyező piramisjátékokat támogatja, és hogy rábeszéljem őket, hogy töröljék a Nitro előfizetésüket és költözzenek egyéb platformokra. Köszi a figyelmeztetést!”


Az előfizetések törlésére egyébként többen is felhívták a figyelmet. A Discord Nitro, amely a Discord prémium funkcióihoz nyújt hozzáférést, az egyik fontos bevételi forrása a platformnak.

Azért várhatóan támogatása is lesz a tervnek a Discordosok körében. Az új NFT projektek legtöbbje szintén a Discordot használja a kapcsolattartásra és a disztribúció szervezésére.