Jól kezdi a hetet a kriptopénzpiac – BTC 9%, ETH 11%, az EOS 22% pluszban

Kizöldültek a kriptopénz piacok. Tegnap egy rövid időre a Tether USDT stabilcoin már a 4. legnagyobb piaci kapitalizációjú érme volt. A top 100-ban minden zöldben van leszámítva a stabilcoinokat, amik mint menedékérme funkcionálnak az áresések közepette. Az EOS újra a 4. helyen mivel hirtelen 22 százalékot erősödött, a Stellar (XLM) visszaszorult az 5. helyre a szerény 12 százalékos erősödésével.

Miután szombaton rekord alacsony árfolyamot mértek a BTCUSD páron, a mai nap 13 óra tájékán egy bikás korrekció kezdett el kibontakozni és pillanatnyilag 3550 dollár fölött jár az árfolyam.

A korrekciót egy alacsony volumenű konszolidáció előzte meg ami kitartott a vasárnapi esti európai, a hétfő reggeli ázsiai kereskedési órákban is. Az európai órák ugyanakkor meglepetésre egy éles kanyart, mintegy 9%-os erősödést eredményeztek és pillanatnyilag stabilan tartja a 3500 dollár fölötti árfolyamot.

Az ETH árfolyama ugyanezt a mintát követte és 10 százalékot erősödve 95 dolláron kereskedik.

Természetesen nem érdemes hosszú távú következtetéseket levonni, de üdítő a kereskedési aktivitás emelkedése. Hozzá kell tenni, a kereskedési volumeneket is érdemes fenntartással kezelni, mivel egy friss kutatás szerint vannak olyan vezető kriptotőzsdék is, ahol a volumen 99%-a hamis. Mindenesetre láthatóan a befektetők a mai napon elkezdték feladni stabilcoin pozícióikat és volatilisebb érmékbe fektetni.

Az EOS-t jellemzi a legegészségesebb ármozgás a top 20 érme listáján, bár az még nem tudott mi áll pontosan mögötte. A Twitter szerint az EOS épp egy három hetes workshopot és hackathont tart Indiában.

Az EOS a múlt hétvégén is 16% pluszost produkált még a jelenlegi komor körülmények között is. Az emelkedéshez hozzájárulhat a Coinbase pletyka, hogy 30 másik altcoinnak együttesen listázásra kerülhet az amerikai váltón. Megjegyzendő, a token még így se jár sokkal fölötte a múlt évi token kibocsátási ára fölött.