A PayPal és a bitcoin eddig jó párosításnak tűnik

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Egy friss jelentés, amelyet a Mizuho Securities tett közzé, megerősíti azokat a jóslatokat, amelyek szerint a PayPal nagyot húzott azzal a döntéssel, hogy lehetővé tette a kriptovaluták használatát a platformján. A fizetési szolgáltatóval kapcsolatban elég sok hír pörgött mostanában a kriptovilágban, kezdve azzal, hogy novembertől már várólista nélkül lehet PayPalon keresztül kriptót vásárolni. Aztán olyan hangok is megjelentek, melyek szerint a PayPal az egyik cég, amelyik diktálja Bitcoin-ralit, hiszen állítólag minden frissen kibányászott érmét megvásárolnak.

PayPal és a bitcoin

A Mizuho mostani jelentése azt mutatja, hogy az összes PayPal felhasználó ötöde kereskedett már bitcoinnal az applikáció segítségével. Azt azért tegyük hozzá, hogy ez a felmérés messze nem teljeskörű vagy pontos adatokon alapul. A Mizuho szimplán megkeresett és megkérdezett 380 felhasználót. Ennek a 380 embernek a 65%-a azt mondta, hogy használná a bitcoint mint fizetőeszközt a PayPallal elérhető 28 millió kereskedő valamelyikénél. Sőt, a 380 megkérdezett 17%-a már használta is a PayPal appot bitcoin vásárlására és értékesítésére.

PayPal és Bitcoin
Forrás: cryptoincome.com

És a PayPal is nagyon jól járt a dologgal, hiszen egyrészt most aztán bőven pörög az ingyenreklám a kriptovilágban is. Másrészt pedig a Mizuho szerint a bitcoin kereskedők, használók jóval elkötelezettebbek a platform iránt, háromszor annyi alkalommal használják a PayPalt, mint akik nem használnak bitcoint. A pontos számok szerint a felmérésben résztvevők 50%-a egyértelműen gyakrabban használja a platformot. Azóta van ez így, hogy már bitcoinnal is lehet kereskedni. Viszont egy fejtörés még van a PayPal számára is.

A PayPal és a bitcoin jövőképe

Alapvetően azok használják kriptovalutákkal is a PayPalt, akik PayPaltól függetlenül is benne voltak a kriptók világában. A megkérdezett, eddig bitcoint nem használó felhasználók mindössze 8%-a nyilatkozott úgy, hogy a jövőben használná kriptókra is a platformot. Viszont izgalmas az a 42%, akik azt mondták, hogy jelenleg még nem tudják, hogy belépnek-e a kriptovaluták piacára vagy sem. A Mizuho a felmérés eredményei alapján a PayPal részvényárára vonatkozó előrejelzését 290 dolláros részvényenkénti árra tolta fel. Jelenleg olyan 220 dollár körül kereskednek a PayPal részvényekkel, de a Mizuho szerint emelkedésre lehet számítani.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.