Brutális ütemben vásárolja a PayPal és a Square a frissen bányászott Bitcoinokat

  • 35
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Pantera Capital szerint a PayPal és a Square diktálja a Bitcoin-ralit. Felvásárolnak minden egyes kibányászott Bitcoint, amivel komoly kínálati deficitet okoznak a piacokon.

Amikor Bill Harris, a PayPal korábbi vezérigazgatója a Vox cikkében a Bitcoint „a történelem legnagyobb átverésének” nevezte, meg sem fordult a fejében, hogy a vállalat milyen fontos szerepet játszik majd később a digitális eszköz elterjesztésében.

Ez még 2018-ban volt, éppen akkor, amikor a BTC piacán többségben voltak az eladók. A buborék – ahogy Harris nevezte – kipukkant. Azóta a helyzet változott, Harris helyén új vezérigazgató ül, és a Bitcoin ára szépen lassan már ott tart, ahol 2017 év végén. Úgy tűnik ennél több nem kellett a PayPalnak és a múlt hónapban elindította kriptovaluta tárolási és értékesítési szolgáltatását amerikai ügyfeleinek.

A Pantera Capital által közzétett jelentés szerint a cég kriptós pálfordulása döntő fontosságú volt a még zajló emelkedő trend kialakulásában.

Lebutítja a PayPal a Bitcoint?

A PayPal egy hihetetlenül egyszerű és átlátható módon kínálja értékesítésre a kriptovalutákat a honlapján. A Pantera Capital szerint az az egyszerűség, amellyel a PayPal kriptovaluta szolgáltatásait kínálja, óriási hatást gyakorolt a Bitcoin általános megítélésére:

“Korábban a Bitcoin vásárlás menete meglehetősen fárasztó volt: készíts szelfit az útleveleddel, várj napokat, vagy akár egy hetet is, hogy aktiválva legyen a fiókod, napi limit beállítások, stb. A PayPal által egyszerre háromszáz millió ember kapott azonnali hozzáférést a Bitcoinhoz, Ethereumhoz és más kriptovalutákhoz. BUMM! az eredmények máris láthatóak.”

Kapcsolódó: Hogyan tudok bitcoint venni? Útmutató kezdőknek bitcoin vásárláshoz

A cég felhasználóbázisa szintén nélkülözhetetlen szerepet játszik. A Pantera Capital szerint a PayPal 300 millió számlája háromszor több, mint a mai összes Bitcoin tárcacím.

Ez sok ember számára megkönnyíti a Bitcoin-vonatra való felszállást. A Pantera Capital szerint a komoly fintech cégek érdeklődése a kriptovaluták iránt egy új jelenség és az olyan vállalatok, mint a PayPal, a Cash app vagy a Robinhood nélkülözhetetlenek lesznek a következő rali során. Arról nem is szólva, hogy 2017-hez képest jóval erősebb fundamentumokkal vág neki a szektor.

Buy, buy, buy!

A rég nem látott magas árfolyamok másik oka a PayPal falánksága áll. A Pantera szerint a PayPal és a Cash App annyi Bitcoint vásárolnak, hogy likviditáshiányt idéznek elő a piacon és ezzel magasabbra nyomják az árfolyamokat.

A Pantera Capital becslései lenyűgözőek, és ha igaznak bizonyulnak, akkor még jobban iparkodniuk kell a kisbefektetőknek, hogy maradjon nekik is pár tized BTC (FONTOS! A PayPal ugyan felvásárolja a Bitcoint, de nem engedi azt kiutalni, ha valaki megvásárolta a fiókján keresztül és ezzel úgy funkcionál, mint egy Bitcoin bank, ami szembe megy a publikus főkönyveken vezetett kriptovaluták alap értékkínálatával).

Pár héttel korábban, mikor a PayPal elindította a BTC szolgáltatását, a volumen szinte azonnal felrobbant. Az itBit mennyiségi növekedése azt jelenti, hogy a PayPal szolgáltatás indulása óta számított négy hét alatt felvásárolta az újonnan bányászott Bitcoinok közel 70%-át.

Ami pedig az ez utáni időszakot illeti, a becslések szerint a PayPal és a Cash App már az újonnan bányászott Bitcoinok 100%-ára is igényt tarthat.

Egy korábbi jelentésben a Pantera Capital becslése szerint a Cash App felelt a frissen forgalomba kerülő BTC-k 40%-ának a felvásárlásért. Ha hozzáadjuk a Cash App által vásárolt 40%-ot a PayPal által vásárolt 70%-hoz, akkor látszik, hogy a két vállalat mintegy 10%-os kínálati deficitet támaszt a piacokon.

A cikk nem tért ki más komoly szereplők, mint például a Grayscale tranzakcióira, ami momentán a legnagyobb vállalati Bitcoin tulajdonos több mint 500.000 BTC-vel.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.